Kamperen in Lot

Vakantie in Lot

Heuvels, wijngaarden, rivieren en pittoreske dorpen

Lot is een veelzijdig departement; van groene heuvels en rotsachtige kloven tot wijngaarden en bossen. Ontdek de valleien met een fiets, mountainbike of te voet. Kanoën en kajakken kan op de rivieren. De Dordogne en de Lot kronkelen door het landschap. Dit departement herbergt tal van bezienswaardigheden zoals kastelen en kathedralen. Maar ook pittoreske dorpen en historische steden zijn nooit ver weg. Kampeerders kiezen uit tientallen campings in bijvoorbeeld het dal van de Dordogne of de Lot. Er zijn veel soorten campings, van groot met zwembad en sportfaciliteiten, tot klein met privacy. 

De valleien

Vallei de Lot ligt in het zuidwesten. Het gebied is rijk aan bossen, wijngaarden en authentieke dorpen. Je kunt hier mooie wandelingen maken, langs de rivier of door het hooggelegen dorp Saint-Cirq Lapopie bijvoorbeeld. Op de rivier met een boot, kano of kajak is het ook goed vertoeven. De vallei van de Dordogne is nog een gebied dat liefhebbers van buitenrecreatie trekt met zijn rivieren, kliffen en bossen. Naast de omgeving zelf zijn ook het kasteel van Belcastel en het dorp Carennac erg fotogeniek.

De stad in

De kampeerder met een hart voor cultuur en oude steden moet zeker een bezoek brengen aan Calhors. De hoofdstad van Lot ligt langs de oevers van rivier de Lot en bezit smalle steegjes en oude bouwwerken. De Valentrébrug uit de 14de eeuw staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. De twee torens maken het bouwwerk uniek. Sla een bezoek aan de Saint-Etiennekathedraal en het Olivier-de-Magnyplein niet over.

Bezienswaardigheden in Lot

 • Rocamadour

  Een heilig dorp dat vanaf een rots boven alles uitkijkt. De burcht bereik je door de 223 treden omhoog te lopen. De Zwarte Madonna, een 12de-eeuws Mariabeeld in Chapelle Notre-Dame, trekt pelgrims. Er zijn hier ook andere heiligdommen, waaronder kapellen met fresco’s.

 • Grotte du Peche Merle

  Deze grot met druipstenen bezit prehistorische tekeningen. Je ziet er afbeeldingen van onder andere mensen, paarden, mammoeten en steenbokken. Neem een trui mee, het is koud in de grot.

 • Martel

  Een middeleeuwse stad met een goed bewaard centrum. Dwaal langs oude (heren)huizen, de markthal, door smalle straatjes en over het plein.

 • Gouffre de Padirac

  Een gat in de aarde dat uitkijkt op een ondergrondse rivier. Trappen gaan de grot in, waar bootjes bezoekers meenemen voor een tocht over de rivier.

 • Souillac

  Dit stadje heeft een oud centrum met smalle straatjes. De Saint-Marie-abdijkerk is een topper.

Kampeerthema's in Lot