Kamperen in de Tarn

Vakantie in Tarn

Bossen, wijngaarden, granietrotsen en historische steden

Tarn heeft een verscheidenheid aan landschappen. Van de bossen van Montagne Noir en de wijngaarden van Gaillac tot de granietrotsen van Sidobre. De gebieden hebben hun eigen charme, maar nodigen stuk voor stuk uit om ontdekt te worden tijdens een wandeling of fietstocht. Tarn is ook rijk aan historische steden, zoals Albi en Cordes-sur-Ciel. Er zijn veel ruïnes van kastelen, goed bewaarde abdijen en kerken. De kampeerder kan hier kiezen uit een kleine camping in een rustige, groene omgeving, of bijvoorbeeld een familiecamping met zwembaden en sportfaciliteiten.

Le Sidobre

Het granietmassief van Sidobre is erg indrukwekkend, met zijn rotspartijen in de meest vreemde vormen. De Peyro Clabado is de bekendste rotsformatie. Hij weegt 780 ton en ligt op een rotsblok van 1 vierkante meter. Sidobre is onderdeel van Park Naturel du Haut-Languedoc. Het gebied herbergt meren, rivieren, heuvels en gebergten. Het is de perfecte omgeving om door te wandelen of kanoën. 

De stad in

De stad Albi staat op de Unesco- Werelderfgoedlijst en wordt ook wel ‘de rode stad’ genoemd. De plaats ligt aan het water en trekt bezoekers met haar pracht en praal. Het centrum heeft oude huizen en herenhuizen in renaissancestijl. De Saint-Cecilekathedraal is weelderig versierd en heeft fresco’s. Palais de la Berbie was vroeger een bisschoppelijke vesting, tegenwoordig is Musée Toulouse-Lautrec er gevestigd. Je ziet er werk van de Franse kunstenaar Henri Toulouse-Lautrec. Tip: vanuit de tuin heb je uitzicht over de brug en de rivier.

Ook nog te ontdekken in Tarn

 • Penne

  De ruïnes van een kasteel torenen boven dit kleine dorp uit. Wandel door de kleine straatjes met oude huizen.

 • Montagne Noire

  Een prachtig bergmassief met sparren- en eikenbossen en wijn- en olijfbomengaarden, waar je mooie wandelingen kunt maken. Pic de Noire is het hoogste punt en biedt uitzicht over de omgeving.

 • Cordes-sur-Ciel

  Een historische vestingstad met gotische gebouwen. Het oude centrum heeft middeleeuwse straatjes met een aantal galerijen waar kunstenaars hun werk laten zien.

 • De vallei van Tarn

  De rivier de Tarn stroomt door deze vallei. Er liggen tal van wandel- en fietsroutes. Je komt onder andere langs de toppen van de heuvels. Het uitzicht over de omgeving is prachtig.

 • Monestiés

  Maak een wandeling door het kleine dorp en bezoek Chapelle Saint-Jacques.

Kampeerthema's in Tarn