Kamperen in Tarn-et-Garonne

Vakantie in Tarn-et-Garonne

Kastelen, abdijen, valleien en oude dorpen

Tarn-et-Garonne is een departement met veel middeleeuwse dorpen, oude kastelen en abdijen. In de heuvels in het noorden kun je prachtige wandelingen en fietstochten maken. Meer naar het zuiden verandert het landschap in vlaktes met bossen. Valleien herbergen tal van aantrekkelijke plaatsen waar je kunt wandelen, mountainbiken, kanoën, kajakken en vissen. Tarn-et-Garonne is een relatief rustig departement met weinig inwoners. Campings vind je verspreid over het departement. Kampeer bijvoorbeeld op een familiecamping met zwembad vlakbij de rivier of op een kleine camping in de buurt van een van de gezellige dorpen.

De kloof van Aveyron

De liefhebber van natuur vindt zijn geluk in de vorm van hoge kliffen, groene bossen en rivieren. Wandelen, paardrijden, fietsen of parapenten; hier kan het allemaal. Uitzichtpunten bieden een panoramische blik over het gebied. In de zomermaanden is de rivier rustig. Dat betekent vanuit een kano of kajak genieten van de omgeving. La Grotte du Bosc is een grot van ongeveer 200 meter lang. Deze ondergrondse wereld met druipstenen is open voor bezoekers van juni tot en met augustus.

Montauban

De hoofdstad van Tarn-et-Garonne staat bekend om zijn rijkdommen op het gebied van cultuur. De stad bestaat al sinds 1144 en is goed bewaard gebleven. In het autovrije centrum kun je uren ronddwalen. Op het plein is elke ochtend een markt te vinden. Oud Montauban heeft een 14de-eeuwse brug. Ook de Saint-Jacqueskerk trekt liefhebbers van historie.

Bezienswaardigheden in Tarn-et-Garonne

 • Abbaye Saint Pierre de Moissac

  Deze abdij staat op de Unesco Werelderfgoedlijst en dat is niet voor niets. In de kerk vind je veel historische details en beeldhouwwerken. De gangen van het romaanse klooster herbergen versierde kapitelen met verhalen uit de bijbel.

 • Bruniquel

  Eén van de mooiste dorpen van Frankrijk. Bij een bezoek aan deze middeleeuws plaats maak je een reis door de tijd. In de smalle steegjes staan houten en stenen woningen uit de 14de tot 16de De 2 kastelen, één middeleeuws de ander uit de tijd van de renaissance, zijn een bezoek waard.

 • Musée Marcel-Lenoir

  Een museum gewijd aan het werk van schilder Marcel Lenoir. Je ziet er tekeningen, pastels en aquarellen. Het gebouw is gehuisvest in kasteel Château de Montricoux.

 • Quercy Blanc

  Heuvels en kalksteenplateaus kenmerken deze regio in het noorden van het departement. Te voet, per paard of op fiets kun je de omgeving ontdekken. Je komt langs pittoreske dorpen en kastelen.

Kampeerthema's in Tarn-et-Garonne