Kamperen in Nieuw-Aquitanië (Nouvelle-Aquitaine)

Vakantie in Nieuw-Aquitanië (Nouvelle-Aquitaine)

Natuur, stranden, historische dorpen en uitstekende wijn

Je beleeft een afwisselende vakantie als je gaat kamperen in Nieuw-Aquitanië. Deze regio in het zuidwesten van Frankrijk heeft van alles wat: een prachtige natuur, mooie stranden, historische dorpen en lekker eten. De Dordogne is een populaire vakantiestreek, bomvol cultureel erfgoed, terwijl de stranden van Landes geliefd zijn om hun watersportmogelijkheden. Verder naar het zuiden maak je kennis met het land van de Pyreneeën en de unieke cultuur van de Basken. Fijnproevers ontdekken tijdens het kamperen dat Nieuw-Aquitanië ook een culinaire kant heeft. Beroemd is de uitstekende wijn uit Bordeaux, maar ook de keuken is zeer smakelijk. Waar je ook gaat kamperen in Nieuw-Aquitanië op een ANWB-camping, je verveelt je geen moment!

Kamperen in Nieuw-Aquitanië voor Atlantische strandvakantie

Op vakantie in Nieuw-Aquitanië ontdek je het surfparadijs van Zuid-Frankrijk: Landes. De brede stranden in dit departement lenen zich bij uitstek voor zwemmen en andere watersporten. Een van de bekendste stranden is Mimizan Plage, waar je als ervaren surfer op je wenken wordt bediend. De vele surfscholen maken het ook mogelijk om als beginneling de golven te trotseren. Landes heeft niet alleen prachtige stranden, het departement kenmerkt zich ook door bijzondere natuurgebieden. Zoals Landes de Gascogne met kilometers aan bossen. Zo is La forêt des Landes, dat onderdeel is van dit natuurgebied, het grootste maritieme pijnboombos van Europa. Uniek is verder Dune du Pilat. Met een lengte van 3 kilometer, een breedte van zo'n 500 meter en een hoogte van ruim 106 meter is dit de hoogste duin van Europa.

Fotogenieke Dordogne en Baskische tradities

Op vakantie in Nieuw-Aquitanië in de Dordogne bezoek je een aantal van de mooiste dorpen van Frankrijk in de Périgord. Sarlat-la-Canéda wordt geroemd om zijn honinggele gebouwen in het pittoreske centrum, dat nog altijd wordt gebruikt om films op te nemen. De ommuurde vesting van Domme en de kastelen van Beynac en Castelnaud zijn fraaie overblijfselen uit de middeleeuwen die de geschiedenis van de streek goed weergeven. Op vakantie in de Dordogne is er volop ruimte voor buitenactiviteiten. Zo leent de gelijknamige rivier zich prima voor spannende kano- en kajaktochten. Zuidelijker staat kamperen in Nieuw-Aquitanië in het teken van de tradities van Frans-Baskenland. In Bayonne bewonder je de typische Baskische bouwstijl van de gebouwen, met hun vakwerkachtige gevels en grote luiken. Ook maak je kennis met de veelzijdige Baskische keuken, die zich laat beïnvloeden door de zee en de bergen. Avontuurlijke kampeerders bedwingen de hoge pieken van de Pyreneeën in nationaal park Pyrénées.

Keuzestress?

Op zoek naar de perfecte camping in Frankrijk? We helpen je graag op weg met de Kamperen Keuzehulp! Zo weet je zeker dat je een camping vindt die aan al jouw wensen voldoet, zónder keuzestress.

Naar de keuzehulp

Te zien in Nieuw-Aquitanië

 • Bordeaux

  De wijnhoofdstad van Frankrijk. La Cité du Vin is een interessant wijnmuseum. De stad kenmerkt zich verder door fraaie pleinen en een schitterende kathedraal.

 • Marais Poitevin

  Uniek moerasgebied in Nieuw-Aquitanië, met de bijnaam Groen Venetië.

 • Biarritz

  Populaire badplaats en surfmekka in Frans-Baskenland.

 • Dax

  Charmant kuuroord met thermale bronnen in Landes.

 • Mont-de-Marsan

  Fraaie stad met overblijfselen uit een ver verleden. De romaanse kapel is een van de belangrijkste attracties.