Kamperen in Orne

Vakantie in Orne

Diepe valleien, grootse kathedralen en verrassende paardenstoeten

Orne is hét gebied voor wandelaars en natuurliefhebbers. Uitgestrekte bossen met wilde dieren, glooiende weilanden, heuvellandschappen en boomgaarden maken dit gebied zeer aantrekkelijk. Als vakantieganger kom je hier niet veel andere toeristen tegen. In de streek Suisse Normande doen de beboste heuvels en diepe valleien je denken aan Zwitserland. Door de talrijke rivieren en meren is deze streek een eldorado voor visliefhebbers. Ook komt hier Frankrijks meest beroemde kaas vandaan: Camembert. Daarnaast is de Orne bekend om zijn paardenstoeterijen.

Kerken en kastelen

Maar ook de cultuurliefhebber komt hier niets te kort. Er zijn talrijke kastelen, kloosters, kerken en musea. De hoofdstad Alençon heeft een gezellig, groen centrum en is beroemd door het kantwerk dat er werd gemaakt in opdracht van Lodewijk XIV. Er zijn twee musea in de stad die je er alles over vertellen. Ook de kerk, een Notre-Dame uit de 14de eeuw, is zeker een bezoek waard.

Paardenstoeten

Bij het stadje Argentan ligt de Haras National du Pin. Dit is de oudste en een van de belangrijkste paardenstoeterijen van Frankrijk, waar 30 hengsten van 10 verschillende rassen verblijven. Vergis je niet, een bezoek aan de Haras National du Pin is niet alleen weggelegd voor de echte paardenliefhebber. De stallen zijn gebouwd in een hoefijzervorm en de binnenplaats ziet er indrukwekkend uit. Je kunt hier kijken naar trainingen van de paarden en over het terrein rijden in koetsen. Grote kans dat je met een nieuwe kijk op de dieren het terrein verlaat.

Bezienswaardigheden in Orne

 • Suisse Normande

  Dit beboste, bergachtige landschap laat je even vergeten dat je in Frankrijk bent. Wandelaars wanen zich hier in een bijna Zwitserse omgeving, met hoge bergen en diepe valleien.

 • Bagnoles de l'Orne

  Deze populaire badplaats heeft een prachtige ligging aan een ravijn en een meer. Bezoekers kunnen helemaal tot rust komen in de warme bronnen.

 • Haras National du Pin

  De meest belangrijke paardenstoeterij van Frankrijk. Maak een rondrit in een koets en leer alles over het trainen van paarden.

 • Alençon

  De hoofdstad van Orne en het centrum van de kantfabricage. Je kunt hier kantwerkmusea en zelfs een kantwerkschool bezoeken.

 • Parc Naturel Régional de Normandie-Maine

  Dit is het grootste regionale park van Frankrijk. Het ligt niet alleen in Orne, maar spreidt zich ook uit over Manche, Mayenne en Sarthe.

Kampeerthema's in Orne