Kamperen in Seine-Maritime

Vakantie in Seine-Maritime

Stranden, rotsen, bossen en abdijen

De hoge rotsen van de Albasten Kust zijn steil en grillig. Aan de meanders van de Seine staan eeuwenoude abdijen en vind je kleine stadjes. Seine-Maritime is niet voor niets een gebied waar schilders zich graag door laten inspireren. Badplaatsen hebben zand- of kiezelstranden en sommige, zoals Dieppe, bieden uitzicht op de kliffen. Meer naar het binnenland is Seine-Maritime gezegend met veel groen, valleien, bossen en vruchtbare landbouwgrond. Dit gebied leent zich prima voor een kampeervakantie, mede dankzij het veelzijdige campingaanbod.

Kliffen aan de kust en groen in het binnenland

De Albasten Kust is 130 km lang. Beroemd om zijn witte kliffen met naalden en bogen, die hoog en machtig zijn. Sommige zijn wel 120 meter hoog en er zijn tal van uitzichtpunten. Voor wandelaars ligt er een route langs deze indrukwekkende kliffen. In het oosten ligt het Land van Bray. Wandel- en fietsliefhebbers vinden hier hun geluk in groen overgoten beukenbossen en uitgestrekte weides.

De stad in

Rouen is de historische hoofdstad van Normandië, bekend om zijn ‘honderd klokkentorens’ en uniek bouwkundige erfgoed. Oude straatjes zoals De Rue Martainville en Rue Saint-Romain staan vol met bijzondere huizen. Op de Oude Markt werd in een ver verleden Jeanne d’Arc verbrand. Tegenwoordig is de Sainte-Jeanne-d’Arch kerk het middelpunt van het plein. De Notre-Dame kathedraal, de Saint-Maclou kerk en de Saint-Ouen abdijkerk; in Rouen raak je niet uitgekeken.

Culinaire hoogstandjes

De kaas Neufchâtel wordt in dit gebied gemaakt. Het dieppoise pannetje zit vol met vis, schelpdieren en groente. Jonagold en Belle de Boskoop appels komen zo van het land en worden verwerkt in de bekende Normandische appeltaart, waar de Normandiërs trots op zijn.

Te zien in Seine-Maritime

 • Abdij van Jumièges

  Te vinden in het gelijknamige dorp aan de Seine. Gemaakt van wit steen in de 7de De twee hoge torens zijn niet te missen. Een ruïne, maar wel één van de mooiste van Frankrijk.

 • Vallengeville-sur-Mer

  Een klein dorpje met grote bezienswaardigheden zoals de Engelse tuinen Le Bois des Moutiers.

 • Kasteel van Beaumesnil

  Het kasteel van Versailles in het klein. In barokstijl, inclusief slotgrachten en een Franse tuin.

 • De Brug van Normandië

  Met een lengte van ruim 2150 meter verbindt deze brug Hongleur met Le Harvre.

 • Villequier

  Gelegen aan de oevers van de Seine. Het Victor Hugomuseum is een trekpleister, net als de oude gebouwen in de smalle straatjes van het dorp.

Kampeerthema's in Seine-Maritime