Kamperen in Occitanië

Vakantie in Occitanië

Ruige bergen, zonovergoten kust en een lange geschiedenis

Kamperen in Occitanië biedt voor ieder wat wils. Deze regio in het zuiden van Frankrijk heeft naast een zonovergoten Middellandse Zeekust ook een schitterend binnenland met de ruige bergen van de Cevennen en Pyreneeën, de typisch Franse Causses, glooiende wijngaarden van Languedoc-Roussillon, het natuurlijk erfgoed van Canal du Midi en bruisende steden als Toulouse en Montpellier. Tijdens het kamperen Occitanië ontdekken, betekent ook een reis terug in de tijd. De Kathaarse kastelen die het verhaal vertellen van de periode dat Occitanië nog onafhankelijk was en de Albigenzische kruistochten tot uiteindelijk de inlijving door het Franse koninkrijk. Bezoek ook Nîmes en Narbonne, die ooit onderdeel waren van het Romeinse Rijk. Welke ANWB-camping je ook kiest, er is in Occitanië genoeg te zien.

Kamperen in Occitanië met volop activiteiten in de natuur

Aan natuur geen gebrek wanneer je gaat kamperen in Occitanië, de regio die in 2016 is ontstaan uit de samengevoegde regio's Languedoc-Roussillon en Midi-Pyrénées. Van de kust tot diep het achterland in, er zijn tal van mooie landschappen die uitnodigen tot wandelen, mountainbiken, canyoning, surfen, zwemmen, varen en nog veel meer. Liefhebbers van charmante landschappen genieten van de romantische wijngaarden van Languedoc-Roussillon. Dit indrukwekkende wijnbouwgebied strekt zich uit van het dal van de Rhône tot aan de toppen van de Pyreneeën. De verschillende natuurparken in Languedoc-Roussillon hebben elk hun eigen karakter. De Cevennen en de Grands Causses zijn ongerept en verlaten, met diepe kloven als de Gorges du Tarn. Het regionaal natuurpark Haut-Languedoc heeft verschillende klimatologische invloeden, hetgeen een variatie aan landschappen oplevert: van granietbergen en bossen tot wijngaarden en valleien. Aan de kust bestaat de natuur uit lagunes en moerassen die talloze vogels aantrekken. Een bekroond natuurgebied dat je op vakantie in Occitanië niet mag missen, is het Canal du Midi, dat door UNESCO is uitgeroepen tot Werelderfgoed. Het kanaal tussen Toulouse en de Middellandse Zee voert je mee door een geweldig decor van eindeloze rijen platanen, schilderachtige bruggetjes en historische steden.

Mengelmoes van culturen

Je ontdekt op vakantie in Occitanië een mengelmoes van culturen en invloeden. Zo hoor je op straat niet alleen Frans, maar vaak ook Occitaans en zijn de plaatsnaamborden in bepaalde streken tweetalig. Tijdens een vakantie in Occitanië wordt ook de inwendige mens verwend, met lokale wijnen en kazen, waaronder de bekende blauwschimmelkaas Roquefort, maar ook cassoulet, een stoofpot van bonen en vlees uit Midi-Pyrénées en aligot, een romig aardappelgerecht.

Keuzestress?

Op zoek naar de perfecte camping in Frankrijk? We helpen je graag op weg met de Kamperen Keuzehulp! Zo weet je zeker dat je een camping vindt die aan al jouw wensen voldoet, zónder keuzestress.

Naar de keuzehulp

Te zien in Occitanië

 • Carcassonne

  Carcassonne is een middeleeuwse vestingstad, die is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed.

 • Nîmes

  Stad met fraaie Romeinse overblijfselen, waaronder een indrukwekkend amfitheater en een schitterende tempel, het Maison Carrée.

 • Pont du Gard

  Dit Romeinse aquaduct ligt op 40 kilometer van Nîmes en voorzag de stad in de Romeinse tijd van water. In de 18e eeuw werd er een brug bij gebouwd.

 • Toulouse

  Hoofdstad van Occitanië, met een schat aan bezienswaardigheden, en het startpunt van Canal du Midi.

Kampeerthema's in Occitanië