Kamperen in Mayenne

Vakantie in Mayenne

Valleien, grotten en eeuwenoude steden

Mayenne is een regio die de kampeerder eindeloos kan vermaken. Het verkennen van de grotten van Saulges, wandelen en kanoën in de vallei van Mayenne, hier kan het. Het gebied is groen overgoten en alleen al daarom is het er goed vertoeven. Eeuwenoude steden en dorpen met middeleeuwse straatjes en architectuur herbergen historische hoogtepunten. Daarnaast vind je hier ook nog tal van abdijen, kastelen en heiligdommen. Je kunt hier kiezen voor een familiecamping met zwembad en glijbanen vlakbij de rivier, of bijvoorbeeld een rustigere camping in een boomgaard.

Wandelen, fietsen en vissen

De vallei van Mayenne is groen. Het jagerspad is een wandel- en fietsroute van Mayenne naar Daon. Onderweg zie je flora en fauna en kom je langs oude gebouwen. Door de vallei stroomt rivier de Mayenne, die zich prima leent voor het maken van een tocht per kano, kajak of boot. Dit gebied trekt ook veel vissers aan. De canyon de Saulges is een gebied met rivieren, graslanden en grotten. Wandelen kun je hier langs het water. De grotten van Margo en Rocheford herbergen prehistorische overblijfselen.

Historische hoogtepunten

Mayenne weet de kampeerder te boeien met haar bezienswaardigheden. Évron heeft een bijzonder fraaie basiliek uit de 10de tot de 14de eeuw, in romaanse en gotische stijl. Muurschilderingen en beelden maken het plaatje compleet. De plaats Jublains herbergt Romeinse overblijfselen. Stukken van bijvoorbeeld de thermen liggen onder de kerk en zijn nog steeds te zien. Saint-Denis-d’Arjou is een kleine plaats met middeleeuwse charme. De drie klokkentorens, de herenhuizen en het gemeentehuis zijn allemaal authentiek.

Niet te missen in Mayenne

 • De tuinen van Renaudies

  In deze tuin groeien ruim 3000 soorten planten en bloemen. De tuin is geopend van Pasen tot Halloween. Er is ook een moestuin en er zijn exposities.

 • Arch wildreservaat

  Hier worden dieren zoals apen, leeuwen en beren opgevangen die ziek of achtergelaten zijn. Dieren observeren kan vanaf de speciaal ingerichte terrassen.

 • Kasteel van Rocher

  Een historisch monument dat vanaf de buitenkant is te bekijken. Geliefd om zijn torentjes en Engelse tuin.

 • Molen van Thévalles

  Te vinden aan de rivier in een groene omgeving. Een historisch monument, in de buurt van een indrukwekkend kasteel.

 • Berg van Avaloirs

  Een bezoek aan het uitzichtpunt in Pré-en-Pail wordt beloond met uitzicht over het omliggende landschap.

Kampeerthema's in Mayenne