Kamperen in Picardië

Vakantie in Picardië

Kamperen aan het strand, in het bos, of in het weiland

De kust, bossen, steden en kathedralen maken Picardië tot een fantastisch gebied voor een kampeervakantie in Noord-Frankrijk. Picardië bestaat uit de departementen Somme, Aisne en Oise. De stranden van Somme, de bossen van Aisne en de weides van Oise: elk departement heeft zijn eigen charmes. Allen zijn ze perfect om tot rust te komen en echt te genieten tijdens je vakantie. Kamperen kan hier aan zee, in het bos, of in open weides.

Ideaal voor natuurliefhebbers

Wie houdt van bewegen in de natuur, of het nu te voet of per fiets is, zal zeker genieten in Picardië. Mountainbiken in het bos van Saint-Gobain, met kans op het zien van wilde herten. Samen met je gids de baai van de Somme oversteken bij laag water. Zowel je bergschoenen als je fiets achterlaten in Aisne, om de omgeving te ontdekken per boot via het netwerk van waterwegen. Picardië heeft een prachtig landschap dat je op meerdere manieren kunt verkennen. 

Kathedralen en kerken

Picardië was in het verleden zeer in trek bij de Franse adel. Dit kun je vandaag de dag nog goed terugzien als je de regio verkent. Kerkjes met verstevigde muren tegen aanvallen, kastelen met grote torens gebouwd op heuvels. Picardië heeft ze in overvloed. De kathedralen van bijvoorbeeld Laon en Amiens zijn indrukwekkend groot en vertellen veel over hoe het leven hier honderden jaren geleden is geweest.  

Leuke uitstapjes in Picardië

 • Baai van de Somme

  Deze riviermonding, de grootste van Noord-Frankrijk, is een beschermd natuurgebied waar je vele soorten vogels en zelfs zeehonden kunt vinden.

 • Bos van Saint-Gobain

  Prachtig bos met veel vijvers in een heuvelachtig landschap. Perfect voor een lange wandeling of fietstocht, met kans op het zien van wilde herten.

 • Parc Astérix

  Pretpark in de stijl van striphelden Asterix en Obelix. Plezier voor het hele gezin, met achtbanen en wildwaterbanen.

 • Forêt de Retz

  Het Forêt de Retz is met 13.000 hectare het grootste bos van Aisne. Tijdens een wandeling door dit bos maak je kans op het zien van wilde dieren zoals vossen, zwijnen en herten.

 • Drijvende Tuinen van Amiens

  Deze prachtige tuinen in Amiens beslaan 300 hectare en zijn alleen per boot te bereiken.

Kampeerthema's in Picardië