Kamperen in Somme

Vakantie in Somme 

Prachtige kusten, historische dorpjes en middeleeuwse kerken

Een vakantie in Somme is een fantastische ervaring voor liefhebbers van natuur en cultuur. De kust, met als hoogtepunt de beroemde baai van de Somme, is een lust voor het oog. Dit uitzonderlijke natuurgebied beslaat meer dan 6000 hectare en leent zich uitstekend voor lange wandelingen en het spotten van vogels. Wanneer bij eb het water zich terugtrekt uit de baai kun je deze samen met een gids oversteken. Langs de kustlijn liggen campings waar je echt kunt genieten van het strand en de zee.

Amiens en omgeving

Bij een vakantie in Somme is een bezoek aan hoofdstad Amiens een absolute aanrader. De stad is te verkennen via boot, waarbij je op plaatsen kunt komen die lopend niet te bereiken zijn, zoals de drijvende tuinen. Het oude deel van de stad, Saint-Leu, kenmerkt zich door kleine kleurvolle huizen aan het water. Ideaal voor een gezellige wandeling. Of je nu langs de kanalen loopt of er doorheen vaart met een boot, het verkennen van Amiens is een bijzondere ervaring.

Kastelen en Kerken

In Somme waan je je op meerdere locaties in de middeleeuwen. Prachtige kerken zoals de Notre-Dame van Amiens zijn gebouwd in gotische stijl en liggen er vandaag de dag nog mooi bij. Ruïnes van oude kastelen gaan op in het groene landschap en zorgen voor indrukwekkende uitzichten.

Bezienswaardigheden in Somme

 • Notre-Dame van Amiens

  Deze Gotische kerk vind je in de hoofdstad. Van juni tot en met september worden lichtshows gegeven die die originele kleuren van de kerk laat zien. 

 • Baai van Somme

  Deze riviermonding, de grootste van Noord-Frankrijk, is een beschermd natuurgebied waar je vele soorten vogels en zelfs zeehonden kunt vinden.

 • Oorlogsmonumenten

  In Somme zijn veel sporen van de eerste wereldoorlog te vinden. De musea, monumenten en begraafplaatsen geven bezoekers een indrukwekkend beeld van wat zich hier heeft afgespeeld.

 • Folleville

  In deze kleine gemeente staan de ruïnes van een middeleeuws kasteel, inclusief waterspuwers en wachttorens. Vlakbij het kasteel is een middeleeuws dorp nagebouwd, dat elk jaar in september tot leven komt tijdens het middeleeuwse festival.

 • Drijvende Tuinen van Amiens

  Deze prachtige, drijvende tuinen in Amiens beslaan 300 hectare en zijn alleen per boot te bereiken.

Kampeerthema's in Somme