Kamperen in Poitou-Charentes

Vakantie in Poîtou-Charentes

Brede zandstranden, heuvelachtige weides en historische steden

In het westen van Frankrijk ligt het mooie Poîtou-Charentes. Deze afwisselende regio is ideaal voor een zomerse kampeervakantie. Aan de kust in Charente-Maritime kun je heerlijk uitrusten in luxe badplaatsen of kleine havendorpjes. In Deux-Sèvres ontdek je moerasgebieden vanaf een boot. In Charente breng je een bezoek aan Cognac, waar je een glaasje probeert. In Vienne maak je lange wandelingen en fietstochten door de dichte, groene bossen.

Flora en Fauna

Als natuurliefhebber in Poîtou-Charentes kun je genieten van spectaculaire, afwisselende omgevingen. De eilanden aan de kust bij Charmente-Maritime mag je bijvoorbeeld niet missen. Vanaf rustige zandstranden met weinig andere bezoekers heb je een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan. Hier kun je nog stranden bezoeken waar maar weinig toeristen komen. Landinwaarts tref je heuvelachtige weides vol met wijngaarden, bossen en akkers. Hier kun je de bijzonder verlichte grotten van Norée of het moerasgebied van Marais Potevin verkennen.

Dorpen, steden en kastelen

Het landschap van Poîtou-Charentes staat vol met dorpjes, havens en eeuwenoude kerken en kastelen. Wie de stad in wil doet er goed aan een bezoek te brengen aan grote steden zoals La Rochelle, Poitiers of Niort. In deze steden kun je kerken, kathedralen en andere gebouwen van honderden jaren oud bezoeken. Ook zijn er in Poîtou-Charentes talloze kleine dorpjes met havens, kerken, markten en gezelligheid. De mensen zijn vriendelijk en heten je maar wat graag welkom. Ga zitten op een terras en geniet van de Franse zon.

Bezienswaardigheden in Poîtou-Charentes

 • Moerasgebied van Marais Potevin

  Indrukwekkend natuurgebied met riviertjes en groene vlaktes. Je kunt hier wandelen en fietsen, maar het gebied is ook te verkennen via een boot.

 • Grotten van Norée

  Op een paar kilometer afstand van Poitiers liggen de grotten van Norée. Deze grotten zijn op spectaculaire wijze verlicht door lokale kunstenaars.

 • La Rochelle

  Deze grote havenstad is de hoofdstad van Charente-Maritime. Kijk hoe de boten aanmeren en vertrekken en vergeet niet een bezoek te brengen aan de drukbezochte markthal voor wat verse vis.

 • Cognac

  Prachtige stad, bekend van het drankje waar het zijn naam aan dankt. Leer alles over het drankje en zie zelf hoe het wordt gemaakt.

 • Arvert

  Loop naar de uiterste punt van dit schiereiland vol ongerepte natuur voor een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan.