Kamperen in Charente

Vakantie in Charente 

Heuvelachtige weides, eeuwenoude kerken en veel cognac

Voor wie houdt van kamperen in een rustgevend landschap is Charente een goede keuze. Dit departement ligt in het westen van Frankrijk en staat bekend om zijn weides en wijngaarden. Het is een gebied van veeteelt en wijnbouw. Hier loop je door weides met schapen en rust je uit in een klein dorpje om de lokale cognac te drinken, die hier al sinds de 17de eeuw wordt gemaakt. Charente is met zijn rustgevende landschap en een gemiddelde temperatuur van 20 graden in de zomer een perfecte plek om bij je tent echt tot rust te komen.

Kunst en Cultuur

Charente is niet alleen ideaal voor genieten in de natuur. Ook voor kunstliefhebbers is dit een uitstekende vakantiebestemming. In de 12de en 13de eeuw zijn hier meer dan 400 Romaanse kerken gebouwd. In Charente vind je ook indrukwekkende kastelen en veel musea die liefhebbers van historie alles vertellen over de eeuwenoude gebouwen in het gebied.

Cognac

Deze wereldberoemde stad, die is vernoemd naar het drankje, wordt in tweeën gesplitst door de rivier de Charente, die altijd van groot belang is geweest voor de cognachandel. Een bezoek aan Cognac is een absolute aanrader bij een kampeervakantie in Charente. Je kunt hier alles leren over de geschiedenis van Cognac en hoe de beroemde drank wordt gemaakt en verhandeld. Na een bezoek aan de cognachuizen ga je als echte cognacexpert en -liefhebber terug naar de camping.

Bezienswaardigheden in Charente

 • Cognac

  Prachtige stad, bekend van het drankje waar het zijn naam aan dankt. Leer alles over het drankje en zie zelf hoe het wordt gemaakt.

 • Confolens

  Bij dit oude stadje komen de rivieren de Vienne en de Loire samen. Sommige huisjes, bruggen en andere gebouwen zijn gebouwd tussen de 15de en de 18de

 • Aubeterre-sur-Dronne

  In dit schilderachtige dorpje vind je kloosters, een amfitheater, terrasvormige tuinen en zelfs een ondergrondse kerk.

 • Angoulême

  Dit is de hoofdstad van Charente. De stad heeft een mooie ligging aan de rivier met dezelfde naam. Bezoek de prachtige kathedraal St-Pierre, maak een wandeling over de stadsmuren en breng een bezoek aan het stedelijk museum.

 • La Rochefoucauld

  Dit stadje heeft een indrukwekkend slot dat is gebouwd in 1622. Zeker een bezoek waard voor iedere cultuurliefhebber.