Kamperen in Deux-Sèvres

Vakantie in Deux-Sèvres

Historische steden, meanderende rivieren en groen moerasgebied

In het westen van Frankrijk ligt Deux-Sèvres, een afwisselend departement dat zijn naam dankt aan twee rivieren: de Sèvre Niortaise en de Sèvre Nantaise. Een kampeervakantie in Deux-Sèvres is echt genieten, zowel van natuur als cultuur. Hier wandel je door graanvelden en wijngaarden, langs meanderende rivieren en dichte bossen. Je kunt hier echte rust vinden en kastelen en hunebedden bezoeken die verhalen vertellen over verre verledens. In Deux-Sèvres vind je het echte vakantiegevoel.

Hoofdstad Niort

Eén van de hoogtepunten van een vakantie in Deux-Sèvres is een bezoek aan de hoofdstad, Niort. In deze stad staan prachtige, eeuwenoude gebouwen zoals het voormalige stadhuis, dat gebouwd is in de 16de eeuw. Kunstliefhebbers mogen een bezoek aan het kunstmuseum niet overslaan. Het ontdekken van Niort is extra leuk op dagen dat er markt is in de stad. In de gezellige drukte verken je de straatjes en pleintjes en leer je meer over de oorsprong van oude huizen en kunstwerken.

Moerasgebied

Het moerasgebied van Marais Potevin is een populair natuurpark in Deux-Sèvres. In dit grote gebied in de regio Poitou-Charentes kun je prachtig wandelen en fietsen. Het gebied is in te delen in het droge moeras en het natte moeras. Het droge moeras (Marais Desseché) bestaat vooral uit akkerland. Je kunt hier goed fietsen en wandelen, van dorpje tot dorpje over de vlaktes. Het natte moeras (Marais Mouillé) is een groene wereld met stromende beekjes die je ook per boot kunt verkennen.

Bezienswaardigheden in Deux-Sèvres

 • Moerasgebied van Marais Potevin

  Indrukwekkend natuurgebied met riviertjes en groene vlaktes. Je kunt hier wandelen en fietsen, maar het gebied is ook te verkennen via een boot.

 • Coulon

  In dit historische plaatsje staat een kerk uit de 12de De smalle straatjes zijn ook te verkennen via een boottocht door de kanalen.

 • Niort

  De hoofdstad van Deux-Sèvres heeft een gezellige sfeer en historische bouwwerken zoals het voormalige stadhuis uit de 16de

 • Le Pays Mellois

  In dit gebied met molens en rivieren voel je je als Nederlander al snel thuis. Wandel langs het water of zoek de rust met een picknick in het gras.

 • Parthenay

  Dit plaatsje, dat een unieke ligging heeft boven een steile klif, kun je betreden via een 13de-eeuwse brug over de rivier de Thouet.