Kamperen in Vienne

Vakantie in Vienne

Dichte bossen, verlichte grotten en oude ruïnes

Vienne is een departement in West-Frankrijk dat is vernoemd naar de rivier de Vienne, die door het gebied stroomt van noord naar zuid. Het water van de rivier stroomt door een divers landschap dat ideaal is voor een kampeervakantie. Het noorden van Vienne is een heuvelachtig gebied met veel bossen. Het is heerlijk wandelen hier door de boomrijke omgeving waar fruit en groente wordt geteeld. In het westen zet je je tent op tussen akkers en wijngaarden, en in het zuidoosten op de heide en in bossen.

Ontdekken van de natuur

In Vienne is veel mooie natuur te bezichtigen. Eén van de mooiste plekken is het bos van Châtellerault, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In dit bos staan veel oude bomen die worden beschermd om de natuur zelf te laten zorgen voor nieuw groen. Ook mooi en zeker een bezoek waard zijn de grotten van Norée. Dit zijn de enige natuurlijke grotten van Vienne, die nog indrukwekkender zijn gemaakt dan ze al waren door lichteffecten van lokale kunstenaars.

Steden en ruïnes

Naast veel schilderachtige dorpjes kent Vienne ook een aantal grotere historische steden waar cultuurliefhebbers van zullen genieten. De hoofdstad Poitiers is een van de belangrijkste kunststeden van Frankrijk. Het hoogtepunt hier is de Notre-Dame-la-Grande uit de 11de en 12de eeuw. Een andere aanrader op cultureel gebied is de ruïne van het Kasteel van Angles-sur-l'Anglin. Het is gebouwd in de 12de eeuw en heeft een mooie ligging aan het water.

Bezienswaardigheden in Vienne

 • Bos van Châtellerault

  Even buiten het stadje Châtellerault ligt dit prachtige bos met tientallen soorten bomen waar je kunt fietsen en wandelen.

 • VéloRail de Chauvigny

  Ontdek het gebied rond het middeleeuwse stadje Chauvigny vanaf een oud treinspoor. Met speciale fietsen rijd je over het spoor en geniet je van de mooie omgeving.

 • Grotten van Norée

  Op een paar kilometer afstand van de hoofdstad Poitiers liggen de grotten van Norée. Deze grotten zijn op spectaculaire wijze verlicht door lokale kunstenaars.

 • Futuroscope

  Dit moderne attractiepark ligt 10 kilometer buiten de hoofdstad Poitiers. Alles draait hier om multimedia, cinematografie en audiovisuele techniek.

 • Kasteel van Angles-sur-l'Anglin

  Het dorpje Angles heeft een prachtige ligging aan het water. Ga terug in de tijd bij het verkennen van de ruïnes van het 12de-eeuwse fort.