Kamperen in Alpes-de-Haute-Provence

Vakantie in Alpes-de-Haute-Provence

Wandelen door de mooiste berggebieden

Kamperen in Alpes-de-Haute-Provence betekent echt genieten in de natuur. In dit berggebied maak je de mooiste wandelingen. Maak een stop bij een gezellig bergdorp en bewonder het uitzicht. Alpes-de-Haute-Provence is een gebied met prachtige natuurgebieden, zoals Regionaal Natuurpark Verdon, maar ook met gezellige steden, zoals hoofdstad Digne-les-Bains. 

Natuurparken

Alpes-de-Haute-Provence heeft aan natuurgebieden geen gebrek. Zo vind je hier Regionaal Natuurpark Verdon, een natuurgebied dat bekend is vanwege de indrukwekkende Gorges du Verdon. Deze enorme kloof is 25 kilometer lang en heeft enorme rotswanden die soms wel 700 meter hoog zijn. Ook Nationaal Park Mercantour is erg indrukwekkend. Deze groene, bergachtige omgeving hoort bij de Alpen. De omgeving is bijzonder mooi, met bergen van meer dan 3000 meter hoog. Je kunt hier prachtige wandelingen maken. Als je geluk hebt kom je onderweg een arend tegen. Houd je fototoestel bij de hand. In het zuiden van Alpes-de-Haute-Provence ligt het Regionaal Natuurpark van de Luberon: een groene, bergachtige omgeving met zeldzame plantensoorten.

Bergsteden en dorpen

Naast het maken van wandelingen door berggebieden kun je je tijdens een kampeervakantie in Alpes-de-Haute-Provence ook zeer goed vermaken in gezellige steden en dorpen. Bijvoorbeeld in het dorp Barcelonnette, dat aan de rivier de Ubaye ligt. Vanuit het dorp zie je de toppen van de Alpen. Barcelonnette is een dorp met gezellige bars en restaurants. Ook vind je hier een oude klokkentoren en de resten van een vestingmuur. De hoofdstad van Alpes-de-Haute-Provence, Digne-les-Bains, mag je ook niet overslaan. In deze bergstad staat een oude romaanse kerk.

Bezienswaardigheden in Alpes-de-Haute-Provence

 • Barcelonnette

  Dit stadje heeft een prachtige ligging aan de rivier de Ubaye. Om de stad heen zie je de toppen van de Alpen. Barcelonnette is een gezellige stad met leuke restaurants en bars.

 • Les Pénitents des Mées

  Deze rotswand is 2 kilometer lang en 100 meter hoog. Een indrukwekkend schouwspel. Vlakbij ligt het dorpje Les Mées. Vanaf de kapel in dit dorp heb je een mooi uitzicht over de rotswand.

 • Digne-les-Bains

  Dit bergstadje is de hoofdstad van Alpes-de-Haute-Provence. De stad is onder andere bekend van het vierdaagse lavendelcarnaval dat hier jaarlijks wordt gevierd in augustus. Digne-les-Bains is een gezellige stad, met een botanische tuin en een grote romaanse kerk, de Notre-Dame-du-Bourg.

 • Regionaal Natuurpark Verdon

  In dit natuurpark ligt de grootste kloof van Europa. De Gorges du Verdon is een indrukwekkende kloof van 25 kilometer lang, met rotswanden van wel 700 meter hoog. De kloof is uitgesleten door een rivier en eindigt in het stuwmeer Lac de Sainte-Croix.