Kamperen in Hautes-Alpes

Vakantie in Hautes-Alpes

Kamperen in een prachtig berggebied

Bergtoppen van wel 4000 meter hoog, indrukwekkende gletsjers, hooggelegen dorpen en altijd een mooi uitzicht. Zo ziet een kampeervakantie in Hautes-Alpes eruit. Dit is zonder twijfel een van de mooiste departementen van Frankrijk. Bovendien schijnt de zon hier vaak. Wie houdt van wandelen en natuur hoeft eigenlijk niet verder te zoeken. Hautes-Alpes is een geweldige vakantiebestemming.

Prachtige natuurgebieden

Wie de fraaiste natuur van Hautes-Alpes wil zien, doet er goed aan om een bezoek te brengen aan het Regionaal Natuurpark van de Queyras en Nationaal Park Écrins. In het Regionaal Natuurpark van de Queyras ligt het dorpje Saint-Véran. Dit is het hoogste permanent bewoonde dorp van Europa. Een bezoek aan dit dorp is een unieke ervaring, door de authentieke steden en houten huisjes en de ligging op 2040 meter hoogte. Vanuit Regionaal Natuurpark van de Queyras kun je ook de Monte Visto berg zien liggen, in Italië. Een ander fantastisch natuurgebied in Hautes-Alpes is Nationaal Park Écrins. Zorg dat je je fototoestel bij je hebt, want de gletsjers en bergen zijn zo mooi. De bergen halen hier soms wel de 4000 meter. Geniet van de frisse berglucht en de geweldige omgeving terwijl je loopt over goed bewegwijzerde paden. Dit is daarnaast natuurlijk ook een geweldig gebied voor bergbeklimmers.

In de voetsporen van Napoleon Bonaparte

Een leuke manier om de Hautes-Alpes (en omliggende streken) te verkennen is het volgen van de Route Napoléon. Dit is de route die Napoleon aflegde richting Parijs, in een poging zijn keizertitel te heroveren die hij was verloren na de Slag bij Leipzig. De route komt onder andere door Hautes-Alpes, bijvoorbeeld door hoofdstad Gap. Een goed manier om te genieten van de omgeving en je te verdiepen in het bijzondere verhaal van Napoleon.

Bezienswaardigheden in Hautes-Alpes

 • Nationaal Park Écrins

  In dit berggebied wandel je tussen bergtoppen van wel 4000 meter hoog, met indrukwekkende gletsjers zoals de Glacier de la Girose en de Glacier Blanc. Als je geluk hebt zie je misschien wel een koningsarend vliegen.

 • Gap

  De hoofdstad van Hautes-Alpes is een drukke stad waar heel veel te zien is. Zo kun je hier de Cathédrale Notre-Dame-et-St-Arnoux bewonderen en het Musée Départemental bezoeken, dat onder andere een indrukwekkende verzameling archeologische vondsten laat zien. Gap is een gezellige stad met een prachtige ligging, waar vaak de zon schijnt.

 • Regionaal Natuurpark van de Queyras

  In dit prachtige berggebied kun je de mooiste wandelingen maken. Net als de Gemzen die hier leven klim je omhoog en kom je op fantastische plekken. Bijvoorbeeld in Saint-Véran, een dorp dat op 2040 meter hoogte ligt.

 • Lac de Serre-Ponçon

  Lac de Serre-Ponçon is een enorm stuwmeer. De rondrit om het meer is 100 kilometer lang, maar door de mooie groene omgeving en het blauwe water, zeker een aanrader.