Kamperen in Vaucluse

Vakantie in Vaucluse

Hoge bergen, mooie natuurgebied en historische steden 

Vaucluse is een departement in het zuiden van Frankrijk. Een kampeervakantie in dit gebied betekent een afwisselende vakantie. Tijdens je vakantie in Vaucluse wandel je door prachtige natuurgebieden, zoals het Regionaal Natuurpark Luberon en beklim je de bij wielrenners bekende berg Mont Ventoux. Je verkent de wijngaarden van Comtat Venaissin en natuurlijk sla je een bezoek aan de hoofdstad Avignon niet over. In Vaucluse ontdek je eeuwenoude kastelen en zwem je in de mooiste meren. Een topbestemming voor je kampeervakantie.

Op stap in de natuur

In Vaucluse is veel mooie natuur te ontdekken. Zo ligt hier het kleurrijke Regionaal Natuurpark Luberon. De Luberon is een groot gebied (wel 165.000 hectare) met veel verschillende planten en dieren. De omgeving is bergachtig, met als hoogste berg de Mourre Nègre van 1125 meter hoog. Je kunt hier prachtige wandelingen en fietstochten maken. Avontuurlijke kampeerders kunnen de omgeving zelfs per kano verkennen. Maak een stop in een van de schilderachtige dorpjes en probeer de lokale wijnen. Naast de Luberen vind je in deze omgeving, net buiten Vaucluse, nog meer natuurgebieden. Bijvoorbeeld Regionaal Natuurpark Camargue (een moerasgebied waar flamingo’s en bijzondere paarden leven) en Regionaal Natuurpark les Alpilles (een mix van bossen, moerassen, prairie en heuvels).

Steden en dorpen

Tijdens een kampeervakantie in Vaucleuse kun je kiezen uit tal van leuke steden om te bezoeken. Hoofdstad Avignon blijft een echte aanrader. Hier verken je het oude centrum van de stad en loop je over de Pont St-Bénézet, de brug die bekend is van het kinderliedje ‘Sur le pont d'Avignon’. Andere aanraders: Bollène, met zijn oude centrum, Carpentras, met zijn mooie ligging tussen 3 bergtoppen en Apt, met zijn ligging bij het Regionaal Natuurpark Luberon.

Bezienswaardigheden in Vaucluse 

 • Avignon

  De hoofdstad van Vaucluse is een van de meest bezochte steden van Frankrijk. De stad heeft een oud centrum, dat omringd wordt door een muur. De meest bekende bezienswaardigheden van Avignon zijn de brug Pont St-Bénézet en het indrukwekkende Pausenpaleis.

 • Apt

  Deze stad fungeert als de noordelijke ingang van het Regionaal Natuurpark Luberon. Bij het informatiecentrum kun je alles leren over het park. In de stad kun je een bezoek brengen aan de Cathédrale Sainte-Anne en elke zaterdag aan de leuke markt van Apt.

 • Cadenet

  Deze plaats is gebouwd bij de ruïnes van een kerk uit de 14de eeuw en een kasteel uit de 11de   eeuw. Het stadje heeft een mooie ligging op een heuvel.

 • Mont Ventoux

  Deze 2000 meter hoge berg is onder andere bekend doordat de beklimming ervan vaak een onderdeel is geweest van wielerwedstrijden. Tijdens de klim omhoog heb je natuurlijk een fantastisch uitzicht over de omgeving.