Kamperen in Rhône-Alpen

Vakantie in Rhône-Alpes 

Grotten, kastelen, hoge bergen, wijngaarden en historische steden

Rhône-Alpes is een populair vakantiegebied onder kampeerders. In het oosten doemen de Alpen op en grenst het gebied aan Zwitserland. Je vindt er bekende bergen zoals de Mont Blanc, ook wel ‘het dak van Europa genoemd’, en de Alpe d’Huez. In de winter is het een waar skiparadijs. In het zuiden en westen van Rhône-Alpes is het landschap al net zo mooi. Groene heuvels met lavendelbomen en wijn- en olijfboomgaarden strekken zich uit. Je kunt hier fietsen, wandelen, kanoën en kajakken.

Rhône-Alpes bedient kunst- en cultuurliefhebbers op hun wenken. Hoofdstad Lyon herbergt tal van bezienswaardigheden, maar je vindt in dit gebied ook pittoreske, middeleeuwse dorpen. En dan te bedenken dat oude kastelen, abdijen en grotten ook nog liggen te wachten op bezoekers. Kampeerders kunnen in Rhône-Alpes kiezen uit tal van mogelijkheden. Glampings in de bergen, familiecampings aan het meer of in de buurt van een van de historische plaatsen bijvoorbeeld.

Buitenrecreatie

De kampeerder kan kiezen uit tal van natuurparken en gebieden om te genieten van de natuur. Le Pilat is een voorbeeld van een gebied dat uitnodigt om actief te zijn in de frisse buitenlucht. Er zijn heuvels en de wijngaarden en er liggen veel bewegwijzerde wandelpaden en fietsroutes. Het Mont-Blancmassief daagt uit met zijn besneeuwde toppen, gletsjers en hoge bergen. Alpinisten, klimmers, maar ook wandelaars en paragliders gaan graag de uitdaging aan. Waar je ook voor kiest: het landschap is wonderschoon.

Plaatsen om te ontdekken

In Rhône-Alpes vind je ook kleine dorpen met middeleeuwse centra, zoals Oingt en Balazuc. Natuurlijk zijn er ook steden met historische bezienswaardigheden. Het centrum van Lyon staat op de Unesco Werelderfgoedlijst en trekt bezoekers met zijn smalle straatjes, oude woningen en imposante pleinen. Annecy is nog voorbeeld een plaats waar je uren kunt doorbrengen, met een wandeling over bruggetjes en langs de oevers bijvoorbeeld. De stad wordt niet voor niets liefkozend ‘Het Venetië van Frankrijk genoemd’.

Te zien in Rhône-Alpes

 • Pays Beaujolais

  Een gebied met uitgestrekte wijngaarden en pittoreske dorpen. Wandelen kan hier ook, er ligt ruim 1500 kilometer aan paden.

 • Het meer van Le Bourget

  Aan dit meer, dat is omlijst door heuvels en bergen, liggen jacht- en vissershavens. Je kunt hier kanoën, vissen en kajakken.

 • Vienne

  Een stad met een rijk verleden. Dat is terug te zien in de Romeinse ruïnes, tempels en theaters. Er is ook een klooster, een 16de-eeuwse kathedraal en je vindt er tal van musea. Elke zaterdag is er een grote markt in het centrum.

 • De grotten van La Balme

  In de prehistorie woonden er al mensen, daarna was het een schuiloord voor criminelen en het is zelfs een balzaal geweest. Tegenwoordig trekken deze grotten met druipstenen, zuilen en draperieën veel bezoekers.

 • Château de Couzan

  Een burcht uit de 11de Gelegen op een rotspartij, met een prachtig uitzicht over de omgeving.