Kamperen in Haute-Savoie

Vakantie in Haute-Savoie

Hoge bergen, het meer van Genève en historische steden

Haute-Savoie is een juweel van een gebied dat grenst aan zowel Zwitserland als Italië. De bekendste trekpleister hier is ongetwijfeld de Mont Blanc. Deze berg torent met zijn 4800 meter hoog boven alles en iedereen uit. Alpinisten gaan graag de uitdaging aan om het massief te bedwingen. Ook wintersporters zijn op hun plek in Haute-Savoie. Tal van skigebieden en wintersportplaatsen zijn de startplaats van een onvergetelijke vakantie. Een aantal plaatsen zoals hoofdstad Annecy heeft een oud centrum. Het meer van Genève trekt natuurliefhebbers. Je kunt hier waterskiën, vissen en zwemmen. Het is goed vertoeven rondom de oevers, je kunt er naar hartenlust wandelen en fietsen. De kampeerder kan kiezen uit veel campings om de caravan of tent neer te zetten. Sterrencampings met zwembaden en glijbanen, een kleine camping midden in de natuur of bijvoorbeeld een rustige camping aan het Meer van Genève.

De Mont Blanc

Het ‘dak van Europa’ trekt vanzelfsprekend liefhebbers van wintersporten. Het Mont-Blancmassief is populair vanwege het wonderschone landschap. Gletsjers en besneeuwde toppen nodigen uit tot een sportief uitstapje. Je kunt hier prachtige wandelingen maken. Overigens brengt de tram van Mont-Blanc je ook langs de onvergetelijke uitzichten. Hij vertrekt vanuit Saint-Gervais-les-Bains en rijdt naar Arendsnest dat op 2373 meter hoog ligt. 

Bezienswaardigheden in de stad

De hoofdstad Annecy heeft als bijnaam ‘Het Venetië van Frankrijk’. Het centrum is oud en herbergt bruggetjes en gekleurde huizen. Dwaal door kleine steegjes en langs toppers van bezienswaardigheden. Palais D’Isle is de trekpleister van de stad. De gevangenis uit de 12de eeuw is zelfs één van de meest gefotografeerde monumenten in Frankrijk. Ook Château d'Annecy laat het hart harder kloppen. Vroeger woonden de graven van Genève hier. Tegenwoordig zijn er verschillende exposities te zien, van beeldhouwwerk tot schilderijen en hedendaagse kunst.

Ook nog te zien en te doen in Haute-Savoie

 • Chamonix-Mont-Blanc

  Deze stad ligt aan de voet van de Mont Blanc. Verschillende kabelbanen brengen je hoog de bergen in.

 • Notre-Dame-d'Abondance

  Een abdij uit de 14de eeuw, gemaakt in gotische stijl. Het klooster heeft mooie muurschilderingen.

 • Yvoire

  Een middeleeuws dorp aan het Meer van Genève met smalle straatjes, een kasteel, stadswallen en tuinen.

 • Lac d’Annecy

  Het water van dit meer is helder blauw. Je kunt hier zeilen, duiken, vissen en waterskiën. Het gebied rondom het meer is ook een paradijs voor wandelaars en fietsers.

 • Contamines-Montjoie

  Een authentiek dorp met houten chalets. Er is ook een skigebied en een natuurreservaat (Les Contamines-Montjoire).