Kamperen in de Loire

Vakantie in Loire

Bergen, dalen, kastelen en kloven

Loire is een departement dat indruk maakt met zijn landschap. Er zijn veel uitzichtpunten die een panoramische blik over berg en dal bieden. Van wijngaarden en weides tot heuvels en bergen; het landschap is veelzijdig en nodigt uit tot sportieve buitenactiviteiten. Wandelen, rotsklimmen en mountainbiken zijn geliefde activiteiten onder bezoekers. De rivier de Loire kronkelt door het gebied. Kastelen trekken liefhebbers van historisch erfgoed. Steden en dorpen herbergen tal van bezienswaardigheden. Met andere woorden: Loire is een ideale vakantiebestemming. Kamperen doe je hier midden in de natuur, op een boerderij of bijvoorbeeld aan de rivier.

Kloven en weides

In Regionaal Natuurpark Le Pilat vindt de natuurliefhebber zijn geluk. Dit gebied staat bekend om zijn veelzijdige landschap. Er zijn weides, heuvels en wijngaarden. Le Pilat is met 1435 meter het hoogste punt. In de zomer kun je hier wandelen en mountainbiken. In de winter ligt er sneeuw en wordt er geskied. Een rivier kronkelt tussen de groene bergen door. Hier en daar vind je oude kastelen. De kloof van Restonica is een cadeautje van moeder natuur. Het is een geliefde plek voor sportklimmers en wandelaars.

Saint-Etienne

Deze kunst- en geschiedenisstad heeft tal van plekken om te ontdekken. Cultureel erfgoed is goed bewaard gebleven. Oude gebouwen zoals het stadhuis en de kathedraal zijn zeker een bezoek waard. Het volksplein en Jean-Jaurésplein zijn omlijst met authentieke huizen. De museumliefhebber komt in Saint-Etienne niets te kort. Musée d’Art Moderne et Contemporain bestaat al ruim 30 jaar en heeft een grote collectie van moderne en hedendaagse kunst.

Te zien in Loire

 • Château Bastie-d’Urfé

  Het kasteel is gemaakt in de 11de Het heeft een galerij met zuilen, een kapel en een fontein. Tip: maak een wandeling door de tuin.

 • Sainte-Croix-en-Jarez

  Een dorp dat een schat aan historisch erfgoed bezit. De kerk trekt bezoekers, net als het feodale kasteel.

 • Château de Couzan

  Een middeleeuwse burcht uit de 11de Ligt op een rotspartij met uitzicht over het landschap rondom.

 • De Kerk van Champdieu

  Een romaans versterkt bouwwerk. Valt op door de bewerkte bogen op de muren. De eetzaal heeft een muurschildering van het Laatste Avondmaal.

 • Montbrison

  Voorheen de woonplaats van de Graven van Fozet. Tegenwoordig is de plaats geliefd om het oude centrum. Om het Notre-Dame d'Espérancecollegiale kun je niet heen; het gotische bouwwerk domineert het centrum.