Kamperen in Rhône

Vakantie in Rhône

Natuurparken, wijnvelden en historische bezienswaardigheden

Rhône is een waar Mekka voor de kampeerder. Natuurparken herbergen een verscheidenheid aan flora en fauna. Ten zuiden van Lyon liggen veel wijngaarden. Wijnliefhebbers zijn hier als een vis in het water, net als wandelaars. Er ligt wel 1500 kilometer aan wandelpaden door de bergen van Beaujolais. Ook vind je in Rhône mooie, historische bezienswaardigheden, waarvan veel uit de tijd van de Romeinen. Op culinair gebied kom je in Rhône niets te kort. Specialiteiten zoals Salade Lyonnaisse, Jésus worst en Cevelle de Canut-kaas zijn alom bekend in de regio. De kampeerder heeft keus uit campings in de heuvels, met zwembaden en glijbanen, of bijvoorbeeld een camping in de buurt van Lyon.

Buitenactiviteiten

De bergen van Lyonaisse trekken liefhebbers van buitenactiviteiten. Wandelen en mountainbiken is populair onder bezoekers. Een tocht omhoog naar een van de toppen wordt beloond met panoramisch uitzicht. Ook Regionaal Natuurpark Le Pilat nodigt uit om actief te zijn in de buitenlucht. De omgeving is hier veelzijdig: van dennenwouden tot heuvels en wijngaarden.

Lyon

Het centrum van de hoofdstad Lyon staat op de Unesco Werelderfgoedlijst en dat is niet zonder reden. Er zijn smalle straatjes, oude woningen, een kathedraal en imposante pleinen. Parc de la Tête d'or heeft een botanische tuin, een meer en een dierentuin. Er zijn veel musea. Musee des Beaux-Arts is gehuisvest in een benedictijnenklooster. Tip: voor een uitzicht over de stad ga je naar het plein van de basiliek van Fourviére.

Te ontdekken in Rhône

 • Oingt

  Een middeleeuws dorp in de heuvels. De huizen zijn okergeel en goudkleurig. Er is ook een vestingtoren en een versterkte poort te zien.

 • Aqueduc du Gier

  Een aquaduct gemaakt door de Romeinen. Te vinden in Plat-de l’Air.

 • Villefranche-sur-Saône

  Renaissancewoningen, smalle steegjes en een rijkelijk versierde kathedraal. Liefhebbers van historisch erfgoed zijn in deze plaats als een vis in het water.

 • Saint-Romain-en-gal

  Ongeveer 30 kilometer ten zuiden van Lyon aan de oevers van de rivier de Rhône ligt een Romeinse ruïne. Achtergrondverhalen worden verteld in het museum.

 • Pays Beaujolais

  Een gebied met uitgestrekte wijngaarden en pittoreske dorpen. Wandel door de omgeving, er ligt ruim 1500 kilometer aan paden.