Kamperen in Savoie

Vakantie in Savoie

Witte bergtoppen, culinaire toppers en middeleeuwse dorpen

Savoie heeft alle ingrediënten in huis om de kampeerder een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Natuurparken stemmen de liefhebber van buitenrecreatie gelukkig. Je kunt hier wandelen en mountainbiken met uitzicht op de witte bergtoppen. Dit departement wordt geroemd om zijn wintersportplaatsen, zoals het bekende Méribel. Ook in zomer wordt er geskied, in Tinges bijvoorbeeld. De kazen van Savoie zijn een specialiteit. Hier eet je Raclette met warme aardappelen, of een fondue van beaufort- en emmentalkaas. In Savoie zijn ook tal van middeleeuwse dorpen en oude abdijen te ontdekken. De kampeerder heeft keus uit veel campings, rondom het Vanoise Massief, of in de buurt van het Lac du Bourget bijvoorbeeld.

De Natuur

Het Regionaal Natuurpark van Chartreuse herbergt kloven, wouden en bergweiden. Je kunt in deze omgeving naar hartenlust mountainbiken, wandelen en sportklimmen. Ook het Nationaal Park van Vanoise herbergt een schat aan flora en fauna. De bergtoppen overstijgen de 3000 meter. De omgeving is een paradijs voor wandelaars. Misschien spot je onderweg wel steenarenden, steenbokken en gemzen.

Historische plaatsen 

Aix-les-Bains ligt aan het meer van Bouget. De plaats staat bekend om zijn bronwater en het oude centrum. Château de la Roche du Roi is zeker een bezoek waar voor liefhebbers van geschiedenis. Dit kasteel is tevens een historisch monument. Het gebouw is bijzonder door de mix van stijlen; zowel oosters als renaissance. Een andere mooie middeleeuwse stad is Conflans. De grote markt heeft een fontein en in de lente groeien er tal van bloemen. Oude gevels geven het stadje sfeer. De kerk en tuin zijn prachtig.

Te zien in Savoie

 • Het meer van Le Bourget

  Aan dit meer, dat is omlijst door heuvels en bergen, liggen jacht- en vissershavens. Een perfecte plek om te kanoën, vissen of kajakken.

 • Chambéry

  Deze kunst- en geschiedenisstad is zeker een bezoek waard. Het centrum heeft oude huizen, mooie lanen en levendige pleinen. Er zijn veel herenhuizen met authentieke gevels. Cathédrale Saint-François-de-Sales herbergt historische schilderijen.

 • Abbaye d’Hautcombe

  Een abdij aan het meer van Bourget. Hier werden vroeger de prinsen van Savoie begraven. Vandaag de dag is de abdij nog steeds bewoond. De kerk is open voor bezoekers.

 • Chemins du Baroque

  Volg deze themaroute die ook wel ‘de paden van de barok’ genoemd wordt. De route brengt je langs de vele barokke kerken en kapellen die dit gebied rijk is.

 • Route des Grandes Alpes

  Deze route loopt dwars door de Alpen en is honderden kilometers lang. Geniet van de ruige omgeving en de hoge, witte toppen.