Kamperen in Engeland

Vakantie in Engeland 

Kust, dorpjes en steden: ‘good old England’

Engeland is het grootste land binnen Groot-Brittannië en de thuisbasis van de grootste stad van Europa: Londen. Je kunt hier alle kanten op, of je nu houdt van shoppen, wandelen of historische sites bezoeken.

Shop til you drop

Iedere regio heeft hier zo zijn eigen persoonlijkheid, van de glooiende heuvels in de Cotswolds tot de ruige kust van Cornwall en van het bruisende stadsleven van Londen tot de dramatische landschappen in het noorden. Maak je een stedentrip naar Londen, dan mag je highlights als de Tower of Londen en Londen Eye niet overslaan. De stad is natuurlijk ook een waar walhalla voor shoppers. Bewonder de etalages van Oxford Street en Westbourne Grove of struin over de sfeervolle Portobello Market. Ook in andere grote steden kun je heerlijk winkelen. Zo is Manchester Fashion Market een aanrader als je van vintage houdt.

De mooiste landhuizen

De historie wordt hier echt gekoesterd – de Romeinse baden van Bath zijn bijvoorbeeld in ere hersteld, zeker een ‘dip’ waard. Hadrian’s Wall en Stonehenge mag je ook echt niet overslaan. Houd je van de natuur, dan is Engeland een perfecte bestemming voor je kampeervakantie. Je kunt er prachtig wandelen in ruige gebieden zoals de Yorkshire Moors en Dartmoor. Kies je voor lieflijk, dan zijn het Lake District of Peak District je volgende halte. Langs de kust vind je ook kilometers aan wandelroutes: loop bijvoorbeeld eens een stukje van het South West Coast Path, helemaal rond de punt van Cornwall.

Tips voor kids in Engeland

 • Alton Towers

  Topper voor tieners, maar ook voor jongere kinderen: de wildwaterbanen, glijbanen en kermisattracties van Alton Towers.

 • Manchester United Museum & Stadium Tour

  Door de spelerstunnel lopen, een blik in de dug-out werpen en even binnenlopen in de kleedkamer bij 'Man U' – niet alleen leuk voor diehard fans.

 • Chester Zoo

  Eigenlijk is één dag niet genoeg voor deze enorme dierentuin. Ontdek het rijk van de rode aap en het vleerhondenbos, speur naar jaguars en verwonder je over de zwarte neushoorns.

 • Alnwick Castle

  Helemaal in het uiterste noorden van Engeland vind je het kasteel dat model stond voor toverschool Zweinstein, bekend van de Harry Potter films en boeken.

 • Zorb South in Dorset

  De heuvels van Dorset zijn perfect om van af te rollen in een enorme doorzichtige bal, 'zorbing' genoemd.

 • Chatworth House

  Magische tuinen met fonteinen, een avontuurlijke speeltuin: het meest geliefde landhuis van heel Groot-Brittannië is ook leuk voor kinderen.