Kamperen in Noord-Ierland

Vakantie in Noord-Ierland

Vanaf de camping verken je alle uithoeken

Noord-Ierland is een paradijs voor dagtrippers, maar ook wandelaars en cultuurfanaten komen hier aan hun trekken. Fan van Game of Thrones? Dan is Noord-Ierland zeker weten jouw volgende kampeerbestemming. Er zijn tal van locaties te bezoeken die zijn gebruikt als filmset in de bekende tv-serie.

Afwisseling troef

Noord-Ierland wordt de laatste jaren steeds meer ontdekt als vakantiebestemming. Het gebied is relatief klein – vanuit een centraal gelegen camping kun je gemakkelijk dagtochtjes maken naar alle uithoeken – maar de enorme variatie aan landschappen laat Noord-Ierland veel groter lijken. Ontdek de bizarre basaltformaties van de Giant’s Causeway, de wilde schoonheid van de Sperrin Mountains en de prachtige meren van Fermanagh. Verwonder je over de touwbrug van Carrick-a-Rede, die de vissers bouwden om hun zalmnetten te kunnen controleren op het gelijknamige eiland. Wie het aandurft mag zelf proberen de afgrond van 23 meter te overbruggen via de wiebelige brug.

Belfast & Derry

Kastelen, landhuizen en musea ontvangen je hier met wijd open armen. De imposante gebouwen verraden dat Belfast de Gouden Eeuw meemaakte in de Victoriaanse tijd. Meer recente geschiedenis zie je hier ook terug: de muren die werden opgetrokken tijdens The Troubles, de ‘Peace Walls’, staan nog steeds overeind. In West Belfast kun je je handtekening zetten naast die van de Dalai Lama. De zeventiende-eeuwse stad Derry is een van de mooiste ommuurde steden van heel Europa en je kunt er leuk shoppen in het middeleeuwse Craft Quarter. Fijn om te weten: er wordt altijd wel ergens muziek gespeeld in de gezellige Ierse pubs.

Historische highlights van Noord-Ierland

 • Titanic in Belfast

  De Titanic werd in Belfast gebouwd. Na een bezoekje aan de scheepswerf kun je je een beetje een voorstelling maken van de schaal van dit gigantische schip.

 • Ulster American Folk Park bij Omagh

  De openluchtmusea in Noord-Ierland zijn prachtig. Bij deze kruip je in de huid van Noord-Ieren die naar Amerika emigreerden.

 • Old Bushmills Distillery

  De oudste nog werkende whiskey distilleerderij in Ierland: hier wordt al 400 jaar whiskey wordt gemaakt. Doe mee met een rondleiding, proeven hoort er ook bij.

 • Downpatrick & County Down Railway

  Met de stoomtrein rijd je van de leuke plaats Downpatrick naar de mooie ruïne van Inch Abbey. Neem ook een kijkje in de ouderwetse wachtkamer.

 • Carnfunnock Country Park

  Dé plek voor een picknick tussen de locals. Bewegwijzerde wandelpaden leiden je door de kleurige tuinen naar de kust. Voor kinderen is er een speeltuin, miniatuurspoorbaan en nog veel meer.