Kamperen in Wales

Vakantie in Wales

Een wandeling door de geschiedenis

Gek op wandelen en kastelen bezoeken? Dan zit je goed in Wales. De leuke pubs en de droge humor van de Welsh maken je kampeervakantie helemaal af.

Iedere hoek zijn eigen charme

De verschillende landschappen van Wales zijn stuk voor stuk spectaculair te noemen. In het zuiden treed je in het spoor van de bekende dichter Dylan Thomas en ontdek je leuke stadjes zoals het mooie Tenby. Gower Peninsula is een aanrader als je houdt van stranden en Cardiff is een verrassend leuke stad, vol winkels en musea. Ook in het noorden vind je charmante plaatsjes – het intieme Conwy bijvoorbeeld, met zijn stoere kasteelruïne. Hier liggen ook de mooiste kastelen. Een parelsnoer van stranden leidt je langs de westkust weer helemaal terug naar het zuiden, waar je kunt avonturieren langs de ruige kust van Pembrokeshire.

Op avontuur in Snowdonia

Snowdonia National Park is dé bestemming voor wandelaars. Neem het treintje naar de top en wandel naar beneden of ontdek de prachtige valleien rond deze tweede hoogste top van Groot-Brittannië. Zin in iets anders? Wales staat bekend zijn eigenzinnigheid en ze weten hier van alles te verzinnen: van hypersnelle kabelbanen in Snowdonia tot coasteering, klauteren langs de kust. Heb je honger gekregen van al die outdoor avonturen, dan is er altijd wel een leuk restaurantje in de buurt. Met een enorme kluit aan Michelinsterren weet je dat het hier met de gastronomie wel goed zit – en ook met een kleinere portemonnee valt er genoeg te beleven.

Bezienswaardigheden in en rond Snowdonia

 • Plas Mawr

  Prachtig authentiek ingericht stadshuis uit de 16de eeuw in Conwy – net alsof de inwoners heel even weg zijn. Het best bewaarde huis uit deze tijd van heel Groot-Brittannië.

 • Llanwrst

  Een echt Welsh dorp. Hier schiet je dé vakantiefoto: een oude stenen brug met een pub aan de overkant. Het 16de-eeuwse Gwydir Castle is mooi authentiek en intiem.

 • Portmeirion

  Dit sprookjesachtige dorp doet wat Italiaans aan. Het is één grote folly: alle huizen zijn in de vorige eeuw gebouwd als architectuur experiment.

 • Beddgelert

  Dit middeleeuwse dorp dankt zijn naam aan een lokale bron die in het voorjaar uit de rots gutst. Het ligt mooi en groen. In het Monte Cerreto natuurpark kun je prachtig wandelen.

 • Caernarfon Castle

  Indrukwekkende ruïne aan het water in het leuke Caernarfon. Hier werd Prins Charles gekroond tot Prince of Wales. Vlakbij vertrekt de stoomtrein naar Beddgelert.