Kamperen in Abruzzo

Vakantie in Abruzzo

Nationale parken, de Trabocchi kust, binnenmeren en mooie dorpen

Een ongerept, onontdekt en dunbevolkt gebied; dat is Abruzzo. Deze regio staat bekend als de groenste van Europa. In het westen liggen de Apennijnen. Dit berggebied bezit toppen van rond de 3000 meter hoog. In de winter kun je hier skiën en in de zomer is het een wandelparadijs. In het oosten van Abruzzo vormt de kust een natuurlijke grens. Er zijn veel stranden. Van de uitgestrekte zandstranden van Pescara tot kleine baaien met kiezenstranden en helder water aan de Trabocchi kust. De houten vissershutten op hoge palen zijn hier een typische verschijning. Een aantal is omgetoverd tot restaurantjes die te bereiken zijn via een smal bruggetje. Het is niet verwonderlijk dat je hier heerlijke verse vis kunt eten. 

Prachtige natuurgebieden

Fietsers, wandelaars en bergliefhebbers komen graag naar Abruzzo. Drie nationale parken liggen in het westen van de regio. De grote trots is Parco Nazionale d'Abruzzo. Hier vind je enorme wouden, hoge bergtoppen, kronkelende rivieren en mooie binnenmeren. Het is een van de weinige gebieden in Europa waar grote wilde dieren leven. Misschien spot je onderweg wel beren, wolven en gemzen. Een ruiger gebied vind je in Parco nazionale del Gran Sasso. De hoogste berg is de Gran Sasso met zijn 2912 meter. Tijdens een tocht heb je uitzicht over bergtoppen waar eeuwige sneeuw op ligt. Verder staat dit park bekend om zijn uitgestrekte hoogvlaktes. De meeste campings in Abruzzo vind je aan de kust. Een sterrencamping met zwembad of een kampeerplaats met uitzicht over zee zijn voorbeelden van de mogelijkheden.

Bezienswaardigheden in Abruzzo

 • Rocca Calascio

  Dit fort ligt op 1460 meter hoogte in de Apennijnen. Het gebouw werd gemaakt in de 10de eeuw en werd voornamelijk voor militaire doeleinden gebruikt. In de buurt staat ook de Santa Maria della Pietà.

 • Abbazia di San Giovanni in Venere

  Deze abdij werd gebouwd op de plaats waar vroeger en Romeinse tempel stond. Het bouwwerk stamt uit de middeleeuwen en ligt op een heuvel. Het uitzicht over de Adriatische Zee is prachtig.

 • Lago di Campotosto

  Dit meer is geliefd onder de Italianen en ligt op 1330 meter hoogte in Nationaal Park Gran Sasso e Monti della Laga. Rondom het water ligt een 50 kilometer lang wandelpad.

 • L'Aquila

  De hoofdstad van Abruzzo is een leuke stad om te ontdekken. Hier vind je monumenten uit de middeleeuwen en de renaissance. Hoogtepunten zijn de Fontana delle 99 canelle (een fontein), de San Bernadino kerk en Museo Nazionale d’Abruzzo.

 • Santo Stefano di Sessanio

  Een middeleeuws dorp dat te vinden is in Parco nazionale del Gran Sasso, met smalle steegjes en oud erfgoed.