Kamperen in Calabria

Vakantie in Calabrië 

Griekse ruïnes, pittoreske plaatsen en verlaten stranden

Calabrië vormt de neus van de laars in het uiterste zuiden van Italië. Het is een ongerepte en onontdekte regio. Een vakantie in Calabrië is dan ook een groot avontuur. Smalle en vooral kronkelende weggetjes lopen door het bergachtige gebied en brengen je naar verschillende authentieke plaatsen. Een voorbeeld van zo’n plaats is Stilo, waar een kerk staat met 5 koepels. In een ver verleden woonden de Grieken in dit gebied en nog steeds wordt er in een aantal dorpen Grieks gesproken. Ook vind je hier ruïnes van oude Griekse gebouwen, zoals het theater in de plaats Locri. Zo ook in de grotere stad Reggio di Calabria. Vooral de 2 beelden van Griekse strijders trekken de aandacht. Ze worden ook wel ‘de parels van de Griekse kunst’ genoemd. De levensgrote beelden zijn te bewonderen in Museo Archeologico Nazionale.

Stranden en bossen

Calabrië is een regio die zonaanbidders verblijdt met schone, verlaten zandstranden. Ze liggen bijvoorbeeld langs de Tyrreense kust in het noorden, waar de rotsachtige baaien omlijst worden door een helder blauwe zee. In de zuidelijke kuststreek is het water rijk aan vis. Snorkelen en duiken is hier een geliefde bezigheid. En dan is er ook nog Parco Nazionale Aspromonte, een prachtig natuurgebied met uitgestrekte bossen met oude pijnbomen van wel 40 meter hoog. Een perfecte locatie voor Canyoning, mountainbiken of een mooie wandeling.

De meeste campings vind je hier rond de plaatsen Scilla en Tropea aan de Tyrreense kust. Kampeer bijvoorbeeld op een camping in de pijnboom- of eucalyptusbossen, op loopafstand van het strand.

Ook nog te ontdekken in Calabrië

 • Vibo Valentia

  Deze historische plaats ligt op een heuvel en biedt uitzicht op het water. Het centrum bezit oud erfgoed, smalle straatjes en pittoreske pleinen.

 • Certosa di San Stefano

  Dit kartuizerklooster staat in de plaats San Bruno en werd gebouwd in de 11de eeuw door de heilige Bruno van Keulen. Hier woonden monniken als kluizenaars in aparte kluizenarijen, oftewel kloosters. Die zijn nu nog steeds te zien, net als de kerk en de centrale binnenplaats.

 • Locri

  Een prachtige stad met een rijke geschiedenis. Bekijk bijvoorbeeld de ruim 8 kilometer lange stadsmuren, de ruïnes van een Ionische tempel uit de 5de eeuw en het Grieks-Romeins theater.

 • De wijnen uit Calabrië

  De wijngaarden van Calabrië produceren niet de meest bekende wijnen van Italië, maar de smaak ik er niet minder om. Probeer bijvoorbeeld de Cirò en de Greco di Bianco.

 • Tropea

  Deze badplaats wordt niet voor niets ‘de parel van Calabrië’ genoemd. De stad is gebouwd boven op een klif en bezit een middeleeuws centrum, een Normandische kathedraal en 2 paleizen.