Kamperen in Campania

Vakantie in Campania

Pompeii, de Amalfikust, vulkanen en pittoreske dorpen 

Campania is een van de mooiste regio’s in Italië. De kustlijn trekt bezoekers met zijn karakteristieke plaatsen en blauwe zee. Costa Amalfitana, oftewel de Amalfikust is het bekendste gedeelte. Hier vind je een kliffenkust met steile rotsen die uit het niets op lijken te doemen uit zee. Schilderachtige plaatsen zoals Positano en Praiano maken het plaatje compleet. Zonaanbidders zijn op hun plek in Campania, enkele stranden hier worden tot de mooiste van Italië gerekend. Het zuiden van Campania, voorbij de kaap van Palinuro, staat bekend om zijn schoonheid. En dan te bedenken dat je hier ook nog natuurparken zoals Parco Nazionale del Cilento e Vallo di Diano én vulkanen zoals de Solfatara en de Vesuvius vindt….

Pompeii

In Campania vind je veel historische dorpen en steden. Veelal bezitten ze een middeleeuws centrum dat uitnodigt tot dwalen door steegjes. De stad Pompeii trekt de meeste vakantiegangers naar zich toe. Vulkaan Vesuvius bedwelmde de Romeinse stad in de 1e eeuw onder het lava, waarna wetenschappers de ruïnes, waaronder gebouwen, standbeelden en schilderijen, blootlegden. Tegenwoordig is het een van de populairste bezienswaardigheden van deze regio. Het centrum van Pompeii, met zijn smalle steegjes, neemt je mee naar een ver verleden en staat vol met historische schatten.

De keuken van Campania

Op culinair gebied is het puur genieten in Campania. In hoofdstad Napels werd de pizza uitgevonden. Pizza alla Napoletana was vroeger een gerecht dat populair was in de arme wijken van Napels. Traditioneel wordt de pizza dan ook alleen belegd met tomaten en mozzarella. De zachte kaas komt overigens ook uit deze regio, net als de likeur Limoncello. Ontdek alles wat Campania te bieden heeft vanaf een van de vele campings die dit gebied rijk is.

Ook nog te ontdekken in Campania

 • Grotte di Castelcivita

  Dit grottenstelsel trekt bezoekers met zijn druipstenen, rotsformaties en roze waterval.

 • Capri

  Een chique eiland met een liefelijk haventje dat makkelijk te bereiken is per boot vanaf Napels. Tip: vanaf Anacapri gaat een stoeltjeslift naar het uitzichtpunt op de Monte Solare.

 • Paestum

  Deze stad was in een ver verleden in handen van de Grieken. Die bouwden er tempels, waarvan 2 goed bewaard zijn gebleven.

 • Vesuvius

  Deze vulkaan is 1281 meter hoog en is zowel beroemd als berucht om zijn activiteit. Maak een wandeling omhoog en geniet van uitzicht. Op een heldere dag kun je Pompeii zien liggen.

 • Ravello (foto)

  Een parel van een plaats aan de Amalfikust. De ligging, in een baai en hoog boven op de rosten, draagt bij aan de schoonheid van deze plaats, die een inspiratie was voor de Duitse componist Richard Wagner.