Kamperen bij het Comomeer

Vakantie rondom het Comomeer

Groen water, hoge bergen en historische plaatsen

Het Comomeer is een prachtige kampeerbestemming. Het water is groen en vanaf het meer kun je de toppen van de Alpen zien. De campings liggen dan ook vooral aan het water, in een groene omgeving. In de zomermaanden schijnt de zon hier graag en zorgt een briesje voor verkoeling. Bekend is de nevel die het meer in de herfst en in de winter bedekt. Dit zorgt voor een romantisch en fotogeniek beeld. Rondom het meer liggen pittoreske dorpen die je hart sneller laten kloppen. Een voorbeeld is de plaats Bellagio, dat tegen de heuvels aan ligt en een middeleeuws centrum heeft met smalle steegjes. Como is de grootste stad die rondom het meer ligt. Como heeft musea, pleinen met terrassen, een kathedraal en een mooi stadhuis. Rondom het meer vind je ook veel historische bezienswaardigheden en religieus erfgoed, bijvoorbeeld kastelen, basilieken en Romeinse ruïnes.

Sportieve vakantie

Op en rond het Comomeer kun je ook goed sporten. Het meer is bekend onder wielrenners vanwege de Giro di Lombardia die er jaarlijks plaatsvindt. De omgeving is dan ook uitermate geschikt om met een racefiets te verkennen. Dat komt mede doordat er weinig verkeer rijdt over de nabij liggende wegen. De heuvels zorgen voor een uitdagende rit maar de uitzichtpunten die je bereikt met de racefiets zijn prachtig. Op het water kun je kanoën, zeilen, surfen en waterskiën. In de omgeving is het mogelijk om verschillende bergsporten te beoefenen. Ook kun je hier prachtige wandelingen maken. De 1600 meter hoge Monte Croce di Muggio is voor de wandelaar een waar genot. De tocht naar de boven brengt je voornamelijk door weides. Monte Legnone is met zijn 2600 meter een uitdaging voor de gevorderde wandelaar. Het pad naar de top stijgt voortdurend en brengt je in het begin door bossen, maar op het eind over rotsen en langs diepe afgronden. De wandeling wordt beloond met een fantastisch uitzicht. Bij helder weer zie je het meer, de omliggende bergen, valleien en zelfs Milaan.

Bezienswaardigheden rondom het Comomeer

 • Isola Comacina

  Dit kleine eiland ligt in het Comomeer en trekt bezoekers met zijn archeologische bezienswaardigheden, waaronder een romaanse basiliek, een kasteel en een museum.

 • Orrido di Bellano

  Het ravijn van Bellano is een populaire trekpleister. Er loopt een brug over het ravijn waar ook een waterval te zien is.

 • Le Terme di Como Romana

  Deze Romeinse thermen van Como zijn opgegraven in de afgelopen 20 jaar. De badhuizen vind je in Viale Lecco.

 • Bellagio

  Deze plaats heeft een middeleeuws centrum, kerken, een basiliek, veel restaurantjes en winkeltjes. Tip: bekijk ook Villa Serbelloni, wat vroeger een paleis was.

 • Palazzo Gallio

  Een statig paleis uit de 16de eeuw dat onder andere dienst deed als fabriek en later als ziekenhuis. Tegenwoordig zijn er tentoonstellingen te zien en worden er concerten gehouden.