Kamperen aan het Lago Maggiore

Vakantie rondom Lago Maggiore 

Bergen, een Nationaal Park, mooie eilanden en prettige plaatsen

Rondom Lago Maggiore is het goed vertoeven voor de kampeerder. Er liggen tientallen campings rondom het meer dat 60 kilometer lang is en zowel in Italië als Zwitserland ligt. De omliggende bergen hebben toppen van 3000 meter hoog, wat bijdraagt aan de schoonheid van de omgeving. Niet voor niets was dit meer een inspiratiebron voor schrijvers zoals Charles Dickens en Ernest Hemingway. Rond het meer liggen ook veel schilderachtige dorpjes met smalle steegjes en oud erfgoed. Onder vakantiegangers zijn aan de Italiaanse zijde plaatsen als Stresa en Verbania populair, terwijl Locarno aan de Zwitserse kant de harten steelt van bezoekers. En dan bezit Lago Maggiore ook nog populaire badplaatsen zoals Brissago en Tessina die zonaanbidders gelukkig stemmen met hun zandstanden.

Sportief in de natuur

Sportievelingen halen hun hart op rondom, maar ook op het meer. Zeilen, windsurfen, zwemmen, klimmen en parachutespringen; hier kan het allemaal. Een tocht met een mountainbike is een geliefde manier om de omgeving van Lago Maggiore te verkennen. Op steenworp afstand van het meer ligt Parco Nazionale della Val Grande. Dit park is bijzonder ruig en bestaat uit bergen, steile rotsen en diepe dalen. Door de ruige omgeving is het gebied maar weinig bewoond, maar mede daardoor leven hier wel veel verschillende diersoorten. Misschien spot je onderweg wel herten, steenbokken en vossen. Er lopen verschillende dag-wandeltochten door het gebied. Paden zijn bewegwijzerd en voorzien van informatie over de omgeving. Ook een meerdaagse wandeltocht, van Malesco naar Premosello-Chiovenda bijvoorbeeld, valt onder de mogelijkheden.

Ook nog te ontdekken rondom Lago Maggiore

 • Treinrit

  Rondom het meer is het mogelijk om de omgeving te verkennen per trein. Er zijn verschillende routes. Spectaculair is de rit door het Centovalli-gebied, die je over hoge viaducten en langs kloven en watervallen brengt.

 • Antica Cava di Ornavasso

  Een gids leidt je door deze steengroeves in de plaats Verbania. Je komt er alles te weten over de technieken die nodig zijn om het steen los te krijgen uit de berg. Van dit steen werd onder andere de Dom van Milaan gebouwd.

 • Kabelbaan

  Neem de kabelbaan vanaf Piazzale Lido naar Mottarone en bewonder het uitzicht over het meer.

 • Borromeus- eilanden

  In het meer liggen een paar eilandjes die allemaal een bezoek waard zijn. Ze staan bekend om hun mooie omgeving en schilderachtige dorpen. Het grootste eiland is Isola Madre, waar een paleis op staat met een prachtige tuin.

 • Cannobio

  Dit dorp nodigt uit tot dwalen door de smalle steegjes, langs winkeltjes en langs de kade van het haventje. Er worden ook geregeld antiekmarkten gehouden.