Kamperen in Lazio (regio Rome)

Vakantie in Lazio

Rome, natuurparken, stranden en glooiende heuvels

Alle ogen zijn in Lazio gericht op Rome. De wereldstad trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. De bezienswaardigheden uit de Romeinse tijd zijn indrukwekkend. Het Colosseum is alom bekend; het was vroeger de plek waar gladiatoren vochten. Ook het Vaticaan met de Sint-Pietersbasiliek vraagt om een bezoek. Vanaf de koepel is het uitzicht over de stad fantastisch. En dan is er natuurlijk ook nog de Sixtijnse kapel, die bekend staat om zijn muurschilderingen van Michelangelo.

De hoofdstad mag dan wel de meeste aandacht van bezoekers opeisen, deze regio heeft kampeerders nog veel meer te bieden. Lazio is rijk aan kerken, kloosters en paleizen. De kleine stadjes in het binnenland hebben vaak middeleeuwse steegjes. Ook aan de kust is het goed vertoeven. De badplaatsen, zoals Ostia Lido, zijn populair en de uitgestrekte stranden stemmen zonaanbidders gelukkig.

Het verkennen van de omgeving

Lazio is ook een regio die indruk maakt met zijn landschap. Glooiende heuvels ontstonden in ver verleden na verschillende vulkaanuitbarstingen. De grond is vruchtbaar. Dat is te zien aan de vele olijfboom- en wijngaarden. Ook groeien hier veel fruit- en notenbomen. Je vindt hier natuurparken zoals Parco Nazionale del Circeo, dat een duinlandschap, draslanden en bossen herbergt. De omgeving verken je te voet, er liggen wandelpaden. Een ander gebied waar je mooie wandelingen kunt maken is Monti Simbruini, met zijn bergruggen. Hier liggen meer dan 40 wandelroutes; van korte tochten van een paar uur, tot langere wandelingen door de bergen. Waterliefhebbers kunnen terecht op de meren, zoals Lago di Bracciano.

Ontdek alles wat Lazio te bieden heeft vanaf een van de vele campings. Het aanbod is al net zo veelzijdig als de regio zelf. Er zijn campings in de pijnboombossen, sterrencampings met zwembaden in de heuvels en campings aan het meer.

Ook nog te ontdekken in Lazio

 • Catacomben Roma

  In Rome kun je ondergrondse tunnels verkennen die al vanaf de 2de eeuw werden gebruikt als begraafplaats voor Christenen, Joden en heidenen.

 • Rainbow Magicland

  Dit attractiepark is verdeeld in 6 werelden. Dwaal door een betoverend bos of breng een bezoek aan de wereld van de heksen. Er zijn ook nog tal van attracties en shows. Kortom: vermaak voor jong en oud.

 • Tivoli

  Deze stad was een plaats waar de Romeinen graag kwamen. Ze bouwden er hun buitenhuizen. De bekendste villa’s zijn Villa Adriana, Villa d’Este en Villa Gregoriana, die stuk voor stuk ook nog prachtige tuinen hebben.

 • Gaeta

  Inwoners van Rome en Napels komen graag in deze stad. De zandstranden van Gaeta zijn dan ook erg aantrekkelijk.

 • Orvinio

  Dit kleine dorp ligt in het binnenland van Lazio, in een groene omgeving en tegen de flanken van de heuvels. Het centrum vraagt om een wandeling door de steegjes, over de vele trappetjes en langs oud erfgoed.