Kamperen in Piemonte

Vakantie in Piëmont

Barokke gebouwen, Lago Maggiore en wereldstad Turijn

Piëmont ligt in het noorden van Italië, aan de voet van zowel de Franse als de Zwitserse Alpen. In het noorden domineren de bergen die in het zuiden overgaan in heuvelgebieden met wijngaarden. Je kunt hier naar hartenlust wandelen en fietsen. Dit is de regio van de Barok. De gebouwen, zoals paleizen, landhuizen en kerken zijn dan ook vaak rijkelijk versierd met ornamenten en details. Lago Maggiore trekt de meeste kampeerders. Rondom het meer vind je mooie plaatsen en zandstranden waar het goed vertoeven is. De Borromeïsche eilanden, die bekend staan om hun botanische parken en historische gebouwen, zijn vanaf hier goed te bereiken.

Alba en Turijn

Piëmont is de regio van de truffels. De plaats Alba staat bijvoorbeeld bekend om zijn truffeloogst. Ook de wijnen uit Alba, zoals de bekende Barolo, zijn alom geliefd. Daarnaast eet je in Piëmont chocolade uit Turijn, de plaats wordt niet voor niets de hoofdstad van de chocolade genoemd. Turijn staat ook nog bekend om zijn barokke gebouwen, zoals de kerk van San Lorenzo. Je kunt hier verschillende mooie musea bezoeken. Museo Egizio bijvoorbeeld, dat tal van Egyptische schatten zoals beelden en schriften uit de oudheid bezit. Ook Galleria Sabauda is interessant, vanwege de kunstverzameling met werken van Rembrandt en Van Eyck.

In Piëmont liggen tientallen campings. De meeste liggen rondom het Laggio Maggiore op loopafstand van een van de stranden. Er zijn campings in alle soorten en maten: van groot opgezette familiecampings met zwembaden, tot kleine charme-campings.

Ook nog te ontdekken in Piëmont

 • Alba

  Deze stad ligt te midden van wijngaarden, maar is ook bekend van de truffels. Het paleis (Palazzo Comunale), de gotische kerk van San Dominico en de Johannes de Doper kerk zijn een bezoek waard.

 • Susa

  Deze plaats ligt in het dal van de vallei Valle di Susa en is een omweg waard. Het dorp werd gebouwd in de 1e Het centrum nodigt uit tot kuieren.

 • Sacro Monte di Oropa

  Dit is 1 van de 9 heilige bergen (Sacre Monti), van het noorden van Italië. Op de berg staan een prachtige kerk en een klooster.

 • Sacra di San Michele

  Dit benedictijnenklooster ligt op een ruim 1000 meter hoge top in de bergen. Dit gebouw bezit onder andere fresco’s uit de 16de Het uitzicht over de Susa vallei is prachtig.

 • Acqui Terme

  Het centrum van deze plaats werd verwoest en herbouwd door de Romeinen. De 3 thermale bronnen trekken bezoekers, net als de kathedraal en de resten van het Romeinse aquaduct.