Kamperen op Sardinië

Vakantie op Sardinië

Een ongerept landschap, mooie badplaatsen en prehistorische bezienswaardigheden

Op Sardinië is het goed vertoeven voor de kampeerder. Veel vakantiegangers kiezen voor een bezoek aan dit Italiaanse eiland en dat is natuurlijk niet voor niets. Sardinië heeft een ongerept binnenland met groene heuvels en ruige bergen. De kustlijn is meer dan 1850 kilometer lang en bezit tal van badplaatsen. Zonaanbidders genieten op een van de vele uitgestrekte witte stranden met een azuurblauwe zee. Populair onder bezoekers is Costa Smeralda. Deze goudkust van Sardinië bezit wel 80 baaien met stranden waarvan de bekendste Porto Cervo, Cala di Volpe en Poltu Cuatu zijn. De badplaatsen aan deze kust zijn bekend bij beroemdheden. Wellicht komt dat door de jachthavens en het bruisende nachtleven. 

Historische bezienswaardigheden

Sardinië heeft op het gebied van bezienswaardigheden veel troeven in hand. Het eiland is in het verleden bezet door de Romeinen, de Arabieren en de Spanjaarden. Allen lieten hun sporen na. In de stad Cagliari zie je bijvoorbeeld een Romeins amfitheater, terwijl je Spaanse en Arabische invloeden terugziet in de bouwstijl van de huizen. Alom bekend zijn de Nuraghi. Deze typische torens bestaan in allerlei soorten en maten en zijn alleen op Sardinië te zien. Ze werden gebouwd in de prehistorie en staan verspreid over het eiland. Tegenwoordig zijn het bezienswaardigheden waar veel bezoekers op afkomen. De bekendste Nuraghische archeologische opgraving is Su Nuraxi di Barumini, een heel dorp dat gebouwd is rond een toren van 3 verdiepingen.

Prachtige natuur

De flora en fauna van Sardinië is divers. Er groeien orchideeën en er leven vossen en wilde zwijnen. Bewonder het landschap bijvoorbeeld in een van de natuurparken. De bekendste is Monte Arcosu. Dit bergachtige gebied is groen en rotsachtig en staat bekend om de vele herten die er wonen. Kortom: een perfecte plek om te voet of met een mountainbike te verkennen. Een vakantie op Sardinië stemt ook de watersporter gelukkig. Je kunt hier naar hartenlust zeilen, windsurfen en snorkelen. Ontdek het allemaal vanaf een van de vele campings die Sardinië rijk is. Je vindt ze voornamelijk langs de kust, op loopafstand van de zee en strand.

Ook nog te ontdekken op Sardinië

 • Sardegna in Miniatura

  Dit is het miniatuurpark van Sardinië. Het hele eiland is hier in het klein te zien.

 • Villasimius

  Deze plaats ligt op een landtong en wordt bijna volledig omringd door zee. Het centrum heeft een gezellig dorpsplein met terrassen en restaurants.

 • Tomba di Giganti di Li Lolghi

  Deze graftombes bestaan uit grote rotsblokken en zijn al ruim 4000 jaar oud.

 • Grotta di Ispinigòli

  Een bezoek aan deze grot neemt je mee naar de geheimzinnige ondergrondse wereld van puntige rotsen en druipstenen.

 • Santissima Trinità di Saccargia

  Deze kerk staat er vrij eenzaam bij. De buitenkant is bijzonder door zijn zwart-wit gestreepte patroon. Binnen zie je fresco’s uit de 13de