Kamperen op Sicilië

Vakantie op Sicilië

Vulkaan de Etna, historische plaatsen en mooie stranden

‘Het andere Italië’ dat zeggen de Italianen over Sicilië. Het eiland kent een lange geschiedenis. Zo waren onder andere de Grieken, Romeinen en de Arabieren trotse bezitters van het eiland. Allemaal lieten zij hun sporen na. Dit zorgt voor een bijzondere mengelmoes van invloeden en een verscheidenheid aan cultureel erfgoed. Het eiland is een prachtige combinatie van strand, cultuur en geschiedenis.

Vulkanen

Sicilië is rijk aan natuurschoon. Er zijn hoge toppen, prachtige dalen, maar ook mooie stranden en een ruige kust. Vulkaan Stromboli ligt op een klein eiland buiten Sicilië en pruttelt en spuwt met enige regelmaat, maar veel bekender is de Etna. De top van deze vulkaan tikt 3300 meter met gemak aan. In de winter is hij zelfs bedekt met sneeuw. Een bezoek aan het observatorium dat op 3000 meter ligt, is letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt. Er gaan jeeps omhoog en er loopt een kabelbaan. Natuurlijk kun je ook diverse routes naar boven lopen.

Palermo

Hoofdstad Palermo is druk en lawaaierig, maar de schat aan bezienswaardigheden zoals kastelen, pleinen, parken en musea, maakt alles goed. Bekijk bijvoorbeeld de Cattedrale Maria Santissima Assunta, wat eerst een basiliek was, toen een moskee en vervolgens werd omgebouwd tot kathedraal. Of breng een bezoek aan Catacombe dei Cappuccini waar duizenden gemummificeerde lichamen opgesteld liggen.

Sicilië heeft aantrekkelijke campings. De meeste liggen langs de kust. Er zijn grote sterrencampings met vermaak, maar bijvoorbeeld ook kleinere campings met een zwembad.

Ook nog te ontdekken op Sicilië

 • Dom van Monreale

  Kunstenaars maakten in de middeleeuwen de mozaïeken waar deze kathedraal zo bekend om is. Ze vertellen verschillende verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament. Naast het gebouw staat ook nog een klooster dat een bezoek waard is.

 • Teatro Greco

  Dit Griekse- Romeinse theater in Tormina komt uit de 7de eeuw voor Christus en is goed bewaard gebleven. En dan zijn de ligging (op een rots) en het uitzicht ook eens nog top.

 • Erice

  Deze stad herbergt een doolhof aan smalle steegjes. Dwalen kan hier eindeloos. Onderweg zie je ook nog tal van kerken en kloosters.

 • Via del Sale

  Deze route loopt tussen Trapani en Marsala dwars door het rotsachtige gebied dat bekend staat om zijn zoutheuvels.

 • Spiaggia dei Conigli

  Dit strand behoort dankzij de baai, het blauwe water en het fijne zand tot de mooiste stranden van Europa.