Kamperen in Toscane

Vakantie in Toscane

Romantische landschappen en een uitgestrekte kust

Toscane staat bekend om zijn romantische landschappen. Glooiende heuvels springen in het oog door de olijfboomgaarden en karakteristieke landhuizen. Maar je vindt hier ook gouden graanvelden, rijen met hoge cipressen, dichte bossen en marmerrotsen. Deze regio is erg populair is onder fotografen en dat is niet voor niets; de omgeving lijkt zo van een ansichtkaart af te komen. Door de licht glooiende heuvels is deze regio uitermate geschikt om op de fiets te verkennen. Maak bijvoorbeeld een tocht door wijnstreek Chianti en ontdek de bekende wijnen tijdens een proeverij bij een van de boeren. Een fietsroute door dit gebied brengt je langs kastelen, kerken en middeleeuwse dorpen. Er lopen overigens ook verschillende wandel- en autoroutes door de heuvels van dit wijngebied. 

Stranden en steden

De binnenlanden mogen dan wereldberoemd zijn, Toscane heeft ook een lange kust met uitgestrekte zandstranden en chique badplaatsen. Ook heeft Toscane prachtige steden die je niet over mag slaan, zoals Pisa, Siena en Lucca, die stuk voor stuk een schat aan bezienswaardigheden bezitten. De bekendste plaats is Florence. Dit is de bakermat van de renaissance en hier werden meesters als Leonardo da Vinci en Michelangelo geboren. Het centrum is gemaakt in de tijd van de Romeinen. Er zijn prachtige pleinen, bruggen en smalle straatjes. Hier vind je de Basilica di Santa Maria del Fiore. Deze dom is het symbool van de stad. Ook Palazzo Vecchio, het paleis met kamers die gedecoreerd zijn door onder andere Michelangelo, en het Uffizi museum dat werken bezit van Rembrandt en Botticelli zijn absolute aanraders.

Bezienswaardigheden in Toscane

 • Grotta del Vento

  Deze grotten bieden wat verkoeling tijdens de warme dagen in Toscane. Wandel over de paden, die ook geschikt zijn voor ouderen en kinderen, langs de bijzondere pegels en rotsformaties.

 • Elba

  Dit eiland is ooit de woonplaats van Napoleon geweest. Er zijn 3 musea die je alles vertellen over de kleine keizer. Elba is ook geliefd om de mooie zandstanden, het blauwe water en de natuurparken.

 • Pisa

  Een stad die bekend is geworden om zijn scheve toren. Maar er is nog meer te zien: paleizen, kerken, pleinen en een middeleeuwse kathedraal zijn enkele voorbeelden.

 • Lucca

  Nog een plaats die een omweg waard is, onder andere vanwege Duomo di San Martino kathedraal, de San Frediano basiliek en de San Michele in Foro kerk.

 • De marmergroeven van Carrara

  Hier zocht Michelangelo persoonlijk het marmer uit voor zijn beelden. Maak een wandeling door de nu zo bekende marmergroeven en bezoek Cava Museo a Fantiscritti voor alle achtergrondinformatie.