Kamperen in de Achterhoek

Vakantie in de Achterhoek

Kamperen tussen het natuurschoon

Of je nu gaat kamperen bij de boer, in een luxe glampingtent overnacht of met een camper op stap bent, één overeenkomst is er: de kampeerder in de Achterhoek is een kampeerder die van rust en van natuur houdt. De Achterhoek - gelegen ten oosten van de rivier de IJssel - is een dunbevolkte streek die bekend staat om zijn weelderige loofbossen, indrukwekkende landgoederen, smalle rivieren en lieflijke dorpjes. Een streek waar mensen tijd voor elkaar nemen en waar je de hectiek van alledag even links kunt laten liggen. Hier kom je tijdens je kampeervakantie helemaal tot rust. Dat wil niet zeggen dat je je gaat vervelen, er is veel te doen.

Fietswalhalla

De Achterhoek is een waar walhalla voor fietsers. Kilometers fietspaden, talloze knooppunten en de meest uiteenlopende fietsroutes, in de Achterhoek wordt fietsen met een hoofdletter F geschreven. Ook de wandelaar komt er aan zijn trekken. En of je nu houdt van een korte wandeling met het hele gezin of van een stevige nordic walking van meerdere dagen, in de Achterhoek kan elke wandelaar iets van zijn gading vinden; er zijn diverse wandelroutes uitgezet.

Kastelen en landgoederen

Van oudsher is de Achterhoek geliefd bij de Gelderse adel. Al vanaf vroege tijden hebben zij prachtige onderkomens laten bouwen in de Achterhoek. De meeste van deze pareltjes zijn gewoon bewoond en daarom niet of zo nu en dan te bezichtigen. Slechts enkele kastelen kunnen wel van binnen bekeken worden.

De leukste uitstapjes van de Achterhoek

 • Museum More

  Met topwerken van Willink, Pyke Koch, Charley Toorop en vele anderen is Museum More een absolute aanwinst in de museumwereld. Sinds medio 2014 heeft de collectie van het voormalige Museum voor Realisme onderdak gevonden in het voormalige gemeentehuis van Gorssel.

 • Kasteel Vorden

  Kasteel Vorden is een van weinige kastelen in de Achterhoek die toegankelijk zijn voor publiek. De kasteelvrouw zelf leidt de bezoeker rond door de sfeervolle, authentiek ingerichte vertrekken.

 • Klimbos Achterhoek

  De ware sportieveling gaat naar Klimbos Achterhoek in Ruurlo. Hier leg je op grote hoogte een parcours af. Tussen de toppen van de bomen, oplopend in moeilijkheidsgraad, en op hoogtes van drie tot twaalf meter. Voor alle waaghalzen zonder hoogtevrees.

 • Zutphen

  Het Hanzestadje Zutphen wordt ook wel torenstad genoemd, dit vanwege het grote aantal historische gebouwen met een toren in het centrum van de stad. Bezoek op donderdag - tussen 8 en 13 uur - de biologische markt in de Lange Hofstraat.

 • Piet Oudolf

  Piet Oudolf, de bekendste tuinarchitect van Nederland, woont in Hummelo. De privétuin van Piet Oudolf en zijn vrouw Anja is op gezette tijden open voor publiek.

Kampeerthema's in de Achterhoek