Kamperen in Noord-Holland

Vakantie in Noord-Holland       

Toerist in eigen land

In Noord-Holland kun je letterlijk alle kanten op. Van struinen door onze hoofdstad tot uitwaaien op Texel, van lange strand- en duinwandelingen aan de Noordzeekust tot de leuke oude haventjes aan het IJsselmeer

Hollandse haring

In Noord-Holland kun je heerlijk toerist spelen in eigen land. Wandel maar eens door Volendam, Marken, Edam en Monnickendam, eeuwenoude plaatsjes die hun rijkdom hebben vergaard met visserij en handel. Met de aanleg van de Afsluitdijk is het levendige karakter van de Zuiderzee gelukkig niet verloren gegaan. Er leggen nog steeds heel wat bootjes aan– dit is een van dé watersportgebieden van Nederland – en met de volle terrassen en Hollandse haringkarren proef je in deze leuke haventjes nog wat vroeger tijden. Sommige mensen lopen er zelfs nog in klederdracht.

Leuke badplaatsjes

Houd je van zonnebaden of ga je liever wandelen of fietsen? In de uitgestrekte zandstranden en duinen kun je je hart ophalen. Op Texel en langs de Noordzeekust vind je bovendien erg gezellige dorpjes waar je heerlijk kunt shoppen en eten. De grotere steden Alkmaar en Haarlem zijn ook een bezoekje waard en Amsterdam mag je natuurlijk zeker niet overslaan met zijn historische grachtengordel, wereldberoemde musea en de knusse cafeetjes in de Jordaan. Wist je dat de Gooi en Vechtstreek ook tot Noord-Holland behoort? Langs de rivier de Vecht vind je tal van historische landgoederen en romantische vestingsteden en een rivier die je heerlijk op de fiets of met een bootje kunt ontdekken.

De mooiste musea van Amsterdam

 • Rijksmuseum

  Het is niet zo gek dat hier toeristen uit de hele wereld op af komen: hier vind je beroemde werken als ‘De Nachtwacht’ van Rembrandt, maar ook schilderijen van Johannes Vermeer en Frans Hals.

 • Van Gogh Museum

  Met wel 200 schilderijen, 500 tekeningen en meer dan 700 brieven is dit de grootste Van Gogh collectie ter wereld. De nieuwe entree aan het Museumplein nr. 6 is een plaatje.

 • Anne Frank Huis

  De rijen voor de deur zijn het waard, want hier moet je geweest zijn. Ruim twee jaar zat Anne Frank met haar familie ondergedoken in het achterhuis met zijn beroemde draaideur.

 • Stedelijk Museum

  Aan het Museumplein vind je ook het grootste moderne kunst museum van Nederland. Heel wat Nederlanders hebben in de afgelopen eeuw faam gemaakt op dit gebied.

 • Joods Historisch Museum

  Midden in de prachtige oude Amsterdamse jodenwijk vind je het al even mooie Joods Historisch Museum, ondergebracht in vier monumentale synagogen.

Kampeerthema's in Noord-Holland