Kamperen in Zeeland

Vakantie in Zeeland

De mooiste stranden van Nederland

Weidse zandstranden, hoge duinen, pittoreske dorpjes en landelijke polders: Zeeland is een echte vakantieregio. Op de fiets ontdek je de mooiste plekjes.

Land van de zee

Zeeland heeft zijn naam verdiend: deze provincie staat helemaal in het teken van de zee. Heerlijk spetteren in het water, lui zonnebaden met een boek bij de hand, loungen bij een beachclub of eens even lekker uitwaaien – in Zeeland zit je goed. Dat de band van de Zeeuwen met de zee niet altijd alleen maar is positief geweest zie je aan de Deltawerken: deze waren hard nodig na de Watersnood van 1953. Zo ontstonden weer heel mooie nieuwe gebieden. Met de aanleg van de Oosterscheldekering werd Nationaal Park de Oosterschelde geboren, de Grevelingendam zorgde voor het ontstaan van watersportmekka het Grevelingenmeer, het grootste zoutwatermeer van West-Europa.

Proef de historie

Langs het water vind je ook de mooiste stadjes van Zeeland. Aan de historische haven van Zierikzee is de rijkdom nog altijd goed af te zien, met al die mooie koopmanshuizen en herenhuizen. In de haven liggen antieke schepen waar je een kijkje aan boord mag nemen. Vanuit havenstad Vlissingen zie je nog altijd grote schepen de Schelde op trekken. Breng je een bezoekje aan met mooie muZEEum, dan heb je het mooiste uitzicht van de stad vanuit het torentje bovenop het stadspaleis dat deel uitmaakt van dit maritiem museum. In Veere proef je nog steeds de historie, net als in de leuke winkelstad Middelburg.

Zeker zien in Zeeland

 • De Oosterscheldekering

  Het meest indrukwekkende waterkundige bouwwerk van Nederland met wel 65 enorme betonnen pijlers over een lengte van 3 kilometer. De getijdendam verbindt Schouwen-Duiveland met Noord-Beveland.

 • celtapark Neeltje Jans

  Op het eiland Neeltje Jans, tussen de schuifbare delen van de Oosterscheldekering, vind je een informatiepunt met waterspeelplaats. Leuk en leerzaam voor alle leeftijden.

 • Watersnoodmuseum

  Hier leer je alles over de bittere noodzaak van de Deltawerken. Bijzonder: het museum is ondergebracht in caissons, enorme betonnen bakken waarmee de grootste gaten werden gedicht tijdens de Watersnoodramp.

 • Ringdorpen

  Ga je fietsen over Schouwen-Duiveland, dan kom je zeker een paar mooie authentieke ringdorpen tegen. Vooral Dreischor en Noordgouwe zijn de moeite. Biggekerke op Walcheren is ook een mooi ringdorp.

 • Terra Maris

  Dit interactieve museum laat je kennis maken met de geschiedenis van het Zeeuwse landschap en de rijk gevarieerde natuur. In de landschapstuin kun je het allemaal met eigen ogen zien.

Kampeerthema's in Zeeland