Kamperen in Noorwegen

Vakantie in Noorwegen

De hoogste toppen, de diepste dalen

Naar Noorwegen ga je vooral vanwege het indrukwekkende natuurschoon. Diepe fjorden, besneeuwde hoogvlaktes, scherpe bergtoppen en uitgestrekte bossen: houd je van spectaculaire wandel- en autotochten, dan zit je hier goed.

Natuur en cultuur

Aan natuurlijke highlights geen gebrek in het ruige Noorwegen. Beklim een van de uitzichtpunten zoals de befaamde Preikestolen, 600 meter boven een fjord. Of hop van het ene naar het andere eiland op de Lofoten. De Jostedalsbreen is de grootste gletsjer van Noorwegen en op de Noordkaap zie je 's zomers de middernachtzon boven de Barentszzee. Maar ook al blinkt Noorwegen uit in natuur, dat wil niet zeggen dat er niets aan cultuur te vinden is. De tientallen staafkerken in Zuid-Noorwegen zijn prachtig. Die in Heddal, Borgund en Undredal zijn het meest bijzonder, maar de echte topper is Urnes Stavkirke. Deze oudste staafkerk van het land is niet alleen voorzien van prachtig houtsnijwerk, het staat ook nog eens op een heel mooi plekje aan de Lustrafjord. 

Kinderuitstapjes in Noorwegen

Noorwegen telt een handvol pretparken: Hunderfossen Familiepark bij Lillehammer, Tusenfryd/Vikinglandet bij Oslo, Kristiansand Dyrepark bij Kristiansand, Telemark Sommerland in Bø i Telemark en Kongeparken bij Stavanger. Ook leuk om te bezoeken met kinderen is het cultuurpark Sápmi in Karasjok, hier leer je alles over het dagelijks leven en de geschiedenis van de Samen. Een ritje met de Flåmsbana doet het ook altijd goed bij kinderen. Het spoorlijntje is een van de steilste ter wereld en voert je door een mooi berglandschap.

De leukste steden & stadjes van Noorwegen

 • Oslo

  Hier vind je de Vigelandsparken, het Operahuis, Fort Akershus en het Vikingschip Museum. Zelfs in de hoofdstad ligt de natuur voor het oprapen, in het mooie Oslofjord vind je verschillende leuke eilandjes voor een dagtrip.

 • Trondheim

  In deze leuke studentenstad kun je heerlijk eten, een museumpje pikken en slenteren door het autovrije centrum. De Nidarosdom is de mooiste romaans-gotische kathedraal van het land.

 • Røros

  Dit schilderachtige oude mijnwerkersplaatsje bestaat voor een groot deel uit authentieke 19de-eeuwse houten huizen. Het is een van de mooiste steden van Noorwegen.

 • Stavanger

  Het oude centrum is klein, maar Stavanger is een geweldige springplank voor de fjorden en stranden in de omgeving. Maak zeker een boottochtje naar het restaruant Flor & Fjære, op zijn eigen bloemeneiland.

 • Bergen

  Het meest bekend zijn de houten huizen uit de Hanzetijd, maar Bergen is ook de moeite waard vanwege al zijn winkels en restaurants. De kabelbaan Ulriken643 biedt je het beste uitzicht over de stad.

Shop alles voor je kampeervakantie naar Noorwegen bij ANWB

Bekijk alle verplichte automaterialen en alles voor op de camping in Noorwegen in de webshop van ANWB.