Kamperen in Oberosterreich

Vakantie in Oberosterreich

Geliefd bij watersporters en wandelaars

Oberösterreich is echt een bestemming voor wandelaars. Van Salzkammergut tot Mühlviertel en Donautal: iedere regio heeft hier zo zijn heel eigen charme. Ook watersporters kunnen hun lol op, dankzij de vele bergmeren.

De bergen in

Zin in een mooie wandeling, langs gezellige berghutten en adembenemende uitzichten? Oberösterreich telt wel 600 kilometer aan bewegwijzerde wandelpaden, dus je kunt hier voorlopig vooruit. Neem de nieuwe gondelbaan bij Hinterstoder voor een prachtige wandeling langs stuwmeren als de Schafkogelsee en de Huttersee. Of pak de kabelbaan naar de Wurzeralm, waar je de ‘Wurzeralm NaturErlebnisWelt’ vindt. Perfect voor kleine bergliefhebbers in de dop. Ook het Sprookjeswandelpad Schenkenfelden is een leuk idee als je je kinderen wilt verleiden tot een dagje wandelen.

Oud & nieuw

Voor kinderen valt er in Oberösterreich nog veel meer te beleven. In het horlogebos gaan ze terug in de tijd, terwijl ze in het Ars Electronica Center juist een blink kunnen werpen in de toekomst. In het idyllische Schindlbachtal in Grünau vind je Kinderland Schindlbach, een leuk sprookjespark. In het oude centrum van Linz kun je heerlijk ronddwalen. Pik hier zeker de middeleeuwse Mariendom mee en de romantische Landstraße met zijn vele kleine winkeltjes. Vergeet ook het nieuwe gezicht van Linz niet: de hypermoderne gebouwen vormen het kloppende hart van de stad. Nog een verrassing? Oberösterreich is ook een geliefde watersportbestemming. De zogenaamde ‘Rosenwind’ maakt de turkooisblauwe Attersee geliefd bij zeilers uit de hele wereld.

Zien en doen in Linz

 • Linzer Schloss

  Het Slotmuseum toont de geschiedenis op een wel heel spectaculaire manier: een moderne constructie van glas en staal vervangt het deel van het kasteel dat in 1800 afgebrand is.

 • Café Traxlmayr

  Een leerling van Otto Wagner ontwierp dit café in het centrum van Linz. Hier proef je de historie.

 • Augustijnenklooster St. Florian

  Dit klooster geldt als een van de belangrijkste barokke bouwwerken van het land. Je kunt hier ook zonder gids al heel wat zien, van de mooie basiliek tot het binnenhof en de tuin.

 • Lentos Kunstmuseum

  De moderne architectuur in Linz is de moeite waard. Een van de mooiste voorbeelden is dit kubusvormige kunstmuseum. Het is ook een van de belangrijkste musea voor hedendaagse kunst van heel Oostenrijk.

 • Sprookjesberg

  Een steil, antiek tandradbaantje brengt je naar de Pöstlingberg voor een mooi uitzicht over Linz. Een topper voor kinderen is een ritje met de sprookjestrein, door grotten vol dwergen.