Kamperen in Salzburg

Vakantie in Salzburg

Salzburgerland: kamperen bij een prachtig stadje

Bergen, bossen, meren en tal van bezienswaardigheden: het Salzburgerland is een heerlijke bestemming voor een kampeervakantie. Hoofdstad Salzburg is een van de mooiste steden van Europa.

IJsgrotten en zoutmijnen

Het Salzburgerland grenst aan de zuidkant aan de hoge Alpen, met de pieken Grossvenediger en de Grossglockner. Je kunt er allerlei leuke uitstapjes maken. Eisriesenwelt in Werfen is een echte aanrader: in deze gigantische ijsgrotten ligt de temperatuur het hele jaar rond het vriespunt. Een bezoek aan een van de zoutmijnen is ook een must, want Salzburg dankt zijn naam aan de grote hoeveelheid zout (salz) die hier in de regio te vinden is. Zout was eeuwenlang een betaalmiddel – zelfs Romeinse soldaten werden al in zout uitbetaald. Het Nederlandse woord salaris is er ook van afgeleid.

Historisch Salzburg

In Salzburg kunnen muziekliefhebbers hun hart kunnen ophalen: je vindt hier onder andere het woonhuis van Mozart, aan de smalle Getreidegasse. In dit leuke straatje woonden vroeger de rijke bewoners van de stad, tegenwoordig kun je er rondsnuffelen in chique boetieks. Op nummer 9 vind je het geboortehuis van Mozart. Ook kasteelliefhebbers komen niets tekort in Salzburg. De burcht Hohensalzburg, die hoog boven de stad ligt, is een van de grootste middeleeuwse vestingen van Europa. De paleistuinen van Schloss Mirabell zijn heerlijk om even bij te komen van de stadsdrukte en de kinderen doe je een plezier met een bezoek aan het dierenpark bij Schloss Hellbrun.

Natuurlijke avonturen in het Salzburgerland

 • Zintuigenpark Asitz

  Stap eens uit bij het tussenstation van de Asitz-gondelbaan bij Leogang. Een blotevoetenpad, geurboom en kruidentuin: hier vind je het Sinne-Erlebnispark, waar kinderen de alpennatuur kunnen verkennen.

 • Via Culinaria

  Deze zeven culinaire routes leiden je door de mooie natuur van het Salzburgerland. Onderweg kun je bij de bergboerderijen uitstappen voor regionale lekkernijen.

 • Sound of Music

  Het prachtige berglandschap rond Salzburg werd in 1965 vereeuwigd in de bekende film 'The Sound of Music'. Bustochtjes en autoroutes leiden je langs de mooiste filmlocaties zoals de beroemde bergweiden.

 • Gmunden

  Dit leuke kuurplaatsje ligt op een prachtig plekje: tussen de bergen aan de Traunsee. Het heeft een beetje een zuidelijke charme.

 • Natuurhistorisch museum

  Leer alles over de geschiedenis van de prehistorie tot aan de ruimtevaart in dit levendige museum in Salzburg. Leuk voor alle leeftijden. Met een dinosaurussenzaal, reptielenzoo en aquarium.