Kamperen in Vorarlberg

Vakantie in Vorarlberg

Vorstelijk kamperen in Vorarlberg

Vorarlberg is het meest westelijk gelegen deel van Oostenrijk: het ligt ingeklemd tussen de Bodensee en de Arlberg. Eigenlijk hebben de inwoners meer met Zwitserland dan met Oostenrijk, want door de hoge Arlberg zijn ze nagenoeg afgesloten van de rest van het land.

Wandelen en toeren

Je kunt in Vorarlberg heerlijke wandelingen en dagtochten maken. De steden hier zijn prachtig, Bregenz met zijn historische binnenstad telt bijvoorbeeld heel wat vakwerkhuizen en je vindt er ook een kasteeltje. Dornbirn, de grootste stad van de regio, ligt tegen twee diepe kloven aan. De bossen van het Bregenzer Wald zijn een populaire bestemming. Heel leuk hier zijn de boerderijen die 'Bregenzerwälder Berg- & Alpkäse' maken, een pittige harde kaas: je koopt ‘m direct van de boer. Vanuit Vorarlberg kun je ook leuke boottochtjes maken over het Bodenmeer, bijvoorbeeld naar het bloemeneiland Mainau. Het mooiste uitzicht over het meer heb je vanaf de 1064 meter hoge berg Pfänder. Klim naar boven of neem de auto of kabelbaan.

Koninklijk bezoek

De regio is ook bekend van wintersportplaats Lech. Hier komt ieder jaar weer hoog bezoek op af: naast onze eigen koninklijke familie weet ook de royalty uit Engeland en Jordanië dit wintersportgebied goed te vinden. Gezinnen kunnen hier alle kanten op. Wat dacht je van een bezoekje aan een van de leuke wildparken? In het gratis toegankelijke Wildpark Ardetzenberg zijn allerlei inheemse diersoorten te bewonderen en in Alpenwildpark Pfänder kun je daarnaast ook nog genieten van roofvogelshows.

De uitstapjes van Vorarlberg

 • Sfeerproeven in Schattenburg

  Deze middeleeuwse burcht Schattenburg torent hoog boven het stadje Feldkirch uit. De mooie intacte binnenplaats en dikke kasteelmuren voeren je voor even terug naar de 13de eeuw.

 • Museumpje pikken in Bregenz

  In Bregenz vind je mooie musea. Zeker niet overslaan: het Vorarlberger Landesmuseum met zijn Romeinse resten en het hypermoderne Kunsthaus Bregenz, ondergebracht in een glazen kubus.

 • Waldseilpark Golm

  Avontuurlijk ingesteld? In dit klimpark kun je je hart ophalen. Er zijn routes voor alle leeftijden.

 • Struinen door Schwarzenberg

  Schwarzenberg heeft een heel statige uitstraling, dankzij de mooi bewaarde houten huizen rond het dorpsplein. Het is een van de mooiste dorpen van de hele regio.

 • Boottocht bij kaarslicht

  Vanuit Bregenz kun je een boottocht maken naar het drielandenpunt. Maak er een romantisch uitstapje van en kies voor een van de stoomboten die 's avonds met kaarslicht het meer opgaan.