Kamperen in Roemenië

Vakantie in Roemenië

Op ontdekking in het land van Dracula

Zin in avontuur? In Roemenië valt nog heel wat te ontdekken. Cultuur is er in overvloed met de prachtige oude binnenstadjes, imposante kastelen en beschilderde kloosterkerken. In de bergen kun je heerlijk wandelen.

Het kasteel van Dracula

In Roemenië reis je in het spoor van Dracula, de vampierkoning. Wees niet bang, Dracula bestaat alleen in boeken en films. De fictieve figuur is wel gebaseerd op een levend persoon: de vorst Vlad Tepes, zie in de 15de eeuw op het prachtige kasteel Bran woonde. Er zijn heel wat verschillen tussen de historische figuur en de romanfiguur die door Bram Stoker wereldberoemd werd, maar er zijn overeenkomsten. Bloeddorstig waren ze allebei: Vlad Tepes stond erom bekend dat hij de hoofden van zijn vijanden op spiesen rond zijn kasteel zette. Er bestaan al jaren plannen voor een groot Dracula themapark, maar die zijn nog niet echt van de grond gekomen. Check voor de zekerheid nog even voor vertrek.

Een levendige cultuur

Het leuke aan Roemenië is dat de folklore hier nog echt leeft. De volksdansen en -muziek van Walachije, Moldavië en Transsylvanië zijn wereldberoemd en een avondje uit eten wordt vaak opgeluisterd met een voorstelling. De folkloristische feesten zijn een aanrader, vooral het grote middeleeuwse festival van Sighisoara mag je niet missen. Roemenië is ook leuk met kinderen: het land grenst aan de Zwarte Zee en de kust is populair bij gezinnen. Wandelen doe je in de beschermde oerbossen van de Karpaten.

Bezienswaardigheden in Roemenië

 • Weerkerken

  Deze verstevigde kerken zijn heel bijzonder. Sommige zijn zelfs ommuurd om de bevolking te beschermen. Ze werden gebouwd door de Saksen, die zich in de 12de eeuw in Transsylvanië vestigden.

 • Romeinse ruïnes

  Ook de Romeinen hebben hier hun sporen nagelaten. In Histria zie je de overblijfselen van thermen, een verdedigingsmuur en enkele huizen. De herbouwde overwinningspoort Tropaeum Traiani vind je op 64 km ten westen van Constanta.

 • Duitse stadjes

  Smalle oude straatjes en pleinen met kleurige panden: de prachtige middeleeuwse stadjes in Transsylvanië zijn door Duitse kolonisten gesticht. Brasov, Sibiu en Sighisoara behoren tot de mooiste.

 • Beschilderde kloosters

  De kloosters in de regio Bucovina in het noordoosten zijn een plaatje. De buitenmuren zijn bedekt met enorme 15de en 16de-eeuwse fresco's.

 • SapAnta

  De tweede belangrijkste begraafplaats ter wereld, na de Vallei der Koningen in Egypte. De beschilderde kruizen met allerlei symbolen en afbeeldingen van de doden zijn prachtig.

Shop alles voor je kampeervakantie naar Roemenië bij ANWB

Bekijk alle verplichte automaterialen en alles voor op de camping in Roemenië in de webshop van ANWB.