Kamperen in Andalusië

Vakantie in Andalusië

De mooiste steden, de hoogste toppen: Andalusië is meer dan strand

Andalusië is het zonnige zuiden van Spanje. Perfect dus voor kampeerders, want hier kun je het hele jaar door genieten van het buitenleven. Andalusië is afgeleid van an-da-lucia, land van het licht. Dat bijzondere licht geeft alles net wat extra glans. En het is hier toch al zo mooi.

Dagtochtjes te over

Je kampeervakantie is bij voorbaat al te kort, want er komt geen eind aan de lijst met ideeën voor dagjes uit in Andalusië. Granada met het Alhambra is natuurlijk een must, maar dat geldt ook voor het historische centrum van Cordoba. Sevilla mag je niet verlaten zonder een kijkje te nemen in de kathedraal en Ronda is veel meer dan de beroemde brug over het ravijn – je vindt er bijvoorbeeld ook een van de oudste stierenvechtersarena’s van het land.

Jeepsafari langs verlaten stranden

Dat je in Andalusië als strandliefhebber goed zit verbaast niemand. Vanuit je camping rijd je zo naar de Costa del Sol, Costa de la Luz of de stranden van Almeria. Maar de natuur is hier ook overweldigend mooi. Op nog geen uurtje rijden van het leuke Málaga vind je de Caminito del Rey, een spectaculair wandelpad dat hoog langs een bergwand kronkelt. Nog zo’n letterlijk hoogtepunt: de Sierra Nevada, met al zijn drieduizenders het hoogste gebergte van het Iberisch schiereiland. Of maak je liever een jeepsafari langs de verlaten stranden van Doñana National Park? Er is zoveel te doen in Andalusië.

De leukste bars & restaurants van Andalusië

 • Aqui Te Quiero Ver

  Een echte chiringuito (typisch Spaanse strandtent), bij Marbella. Lekker eten voor een klein prijsje en heel gastvrij.

 • Taberna Luque

  Dagje Córdoba? Neem de tijd voor een uitgebreide lunch bij dit leuke tentje aan de Calle Blanco Belmonte 4. Wel even reserveren.

 • Bar Altamirano

  Lekker authentiek barretje in Marbella, Plaza Altamirano 3. Visliefhebbers zijn hier aan het goede adres. Tip: proef zoveel mogelijk en bestel allerlei verschillende visgerechten als tapas.

 • El Muelle de Arriate

  Rijd na een bezoekje aan Ronda nog even langs Ariate voor dit toprestaurant. Frank, de Nederlandse eigenaar, adviseert je graag.

 • Bodega Antigua Casa de Guardia

  De zoete Málaga wijnen moet je natuurlijk geproefd hebben (ook een fijn souvenirtje). In deze wijnbar aan Alameda Principal 18 sta je tussen de stadsbewoners, de Malagueños. Leuk na een bezoekje aan de overdekte markt, om de hoek.