Kamperen in Aragón

Vakantie in Aragón

Authentiek Aragón: van Goya tot Mudejar

Bergen, kastelen en dorpjes: Aragón staat voor het authentieke Spanje. Aan uitstapjes geen gebrek hier, of je nu wilt skiën of wandelen in de Pyreneeën of liever een mooie rit maakt langs kloosters in de prachtige valleien. 

Het geboortehuis van Goya

De bekendste naam die Aragón heeft voortgebracht is Francisco Goya. De beroemde kunstenaar werd geboren in Fuentetodos. Breng zeker een bezoek aan zijn geboortehuis, het geeft een mooi beeld van hoe mensen hier leefden in de 18de eeuw. Goya’s werken zijn vlakbij te bewonderen, in het etsmuseum. Zin in een wandeling? Rond Fuentetodos ligt een netwerk aan wandelpaden van meer dan 100 kilometer. Aragón staat ook bekend om de beste voorbeelden van de Mudejar architectuur. Joodse, islamitische en christelijke culturen leefden hier zo lang samen dat ook bouwstijlen in elkaar opgingen. Het absolute hoogtepunt van Mudejar werd bereikt in de stad Teruel. 

Kijk je ogen uit in Zaragoza

Houd je wel van cultuur, dan kun je ook in Zaragoza met gemak een dag (of meer) stukslaan. De kathedraal van Zaragoza is één grote mengelmoes van stijlen die meer dan 600 jaar beslaan en de beroemde tapijten hier zijn ook zeker moeite waard. In het 11de-eeuwse Aljafería Paleis blijf je je vergapen aan de bewerkte plafonds. En wat dacht je van de Basilica Nuestra Señora del Pilar – als pelgrimsbestemming haast even belangrijk als Santiago de Compostela. Let vooral op de prachtige fresco’s – van Goya natuurlijk.

Uitstapjes in Aragón

 • Lacuniacha

  Een natuurlijk aangelegd dierenpark waar steenbok, hert, wolf en lynx vrij rondlopen. Er is een wandelroute van 3 uur, maar je kunt het ook rustig aan doen en alleen naar een mooi uitzichtpunt lopen.

 • Kasteel van Loarre

  Dit kasteel staat bekend als het mooiste romaanse kasteel van Spanje. Je kunt heerlijk dwalen door een doolhof van kerkers, tunnels en torens.

 • Ordesa en Monte Perdido Nationaal Park

  Heel bijzonder: in dit park in de hoge Pyreneeën zie je bloemen uit zowel het Atlantische als uit het Mediterrane gebied. De Valle de Ordesa staat bekend als de ‘Grand Canyon van Europa’.

 • Acuario de Zaragoza

  Anaconda's en piranha's, otters en krokodillen: in dit grootste rivieraquarium van Europa leer je alles over de waterdieren in de belangrijkste rivieren van onze planeet.