Kamperen op de Balearen

Vakantie op de Balearen

Witte stranden en een azuurblauwe zee

Zon, zee en strand. Dat zijn de hoofdingrediënten van een kampeervakantie op de Balearen. De Balearen is een eilandengroep die in het oosten van Spanje ligt. De grootste en meest bekende eilanden zijn Menorca, Ibiza, Mallorca en Formentera. Jaarlijks komen er duizenden feestgangers af op de badplaatsen en het nachtleven van deze eilanden, maar er is zoveel meer te ontdekken. De witte stranden en de azuurblauwe zee zorgen voor een onvergetelijke vakantie.

Mallorca, Ibiza en Menorca

Mallorca is het grootste eiland van de Balearen. Hier ligt de hoofdstad van de eilandengroep, Palma de Mallorca. Deze mooie stad ligt aan zee. Bezoek de prachtige kathedraal en geniet van de gezellige drukte. Naast mooie stranden en zee heeft Mallorca ook een imposant gebergte: Sierra de Tramontana. Bij de naam Ibiza denk je al snel aan het bruisende nachtleven waar dit eiland beroemd om is. Plaatsen als San Antonio zijn zeer populair bij jongeren. Toch heeft Ibiza meer te bieden, zoals het mooie binnenland met zijn witte boerderijen. Van de grootste eilanden van de Balearen is Menorca het minst aangetast door toerisme. Sla in ieder geval het mooie zandstrand Playa de Son Bou niet over. Ook de stad Ciutadella, met zijn mooie historische centrum, mag je niet overslaan. 

Formentera

Vanaf Ibiza kun je met een boot het kleinere eiland Formentera bezoeken. Ideaal voor een dagexcursie. Door het beperkte aantal hotels dat op dit eiland gebouwd mag worden, is het hier minder druk. Naast rust en stilte vind je hier idyllische zandstranden met prachtig blauw water. Formentera is onder andere bekend van het boek 'Hector Servadac', van Jules Verne. Op het hoogste punt van het eiland (192 meter hoogte) staat een gedenksteen voor Verne. Ook staat hier de vuurtoren van het eiland.

Leuke uittapjes en bezienswaardigheden op de Balearen

 • Cabera

  Dit kleine eiland ten zuiden van Mallorca is in zijn geheel uitgeroepen tot nationaal park. In dit beschermde natuurgebied kun je prachtige wandelingen maken, en ondertussen vele vogelsoorten spotten.

 • Torrent de Pareis

  Samen met een gids kun je wandelen door deze indrukwekkende kloof op Mallorca. De kloof eindigt aan zee, ideaal om bij te komen na het wandelen.

 • Speel golf

  Golf is een populaire sport op de Balearen. Jaarlijks komen veel toeristen naar de eilandengroep, speciaal voor de golfbanen.

 • Klooster Lluc

  Dit klooster ligt in de plaats Escorca, op Mallorca. In het klooster vind je een zwarte madonna die volgens de legende in 1229 is een bosje werd gevonden door een herder, Lluc.

 • Verken Formentera per fiets

  Formentera is een wat kleiner eiland, en het landschap is vrij vlak. Ideaal om te verkennen met de fiets.