Kamperen in Castilië-La Mancha

Vakantie in Castilië-La Mancha

Van Don Quichot tot El Greco

Castilië-La Mancha is vooral bekend van het boek over de avonturen van Don Quichot, de vernuftige edelman van La Mancha die windmolens te lijf ging met zijn zwaard. De regio staat bol van de bezienswaardigheden. 

Historische steden

Op je dagtochtjes vanuit de camping kom je steevast langs een van de Werelderfgoedsteden. Cuenca bijvoorbeeld met zijn beroemde hangende huizen, of Toledo met zijn kathedraal en kasteel. In Toledo vind je ook het El Greco Museum, in een historisch pand in de joodse wijk. De uitgebreide collectie geeft een mooi overzicht van deze briljante schilder uit de Spaanse Gouden Eeuw. Van een heel andere orde zijn de vier archeologische parken van de regio: hier vind je enkele van de oudste grotschilderingen van Spanje.

Gieren en arenden spotten

Ook wat betreft natuur komt Castilië-La Mancha goed uit de bus: het is een van de Europese regio's met de meeste natuurreservaten, natuurparken en nationale parken. Maak eens een wandeling door het park van de Tablas de Daimiel, deze wetlands zijn ’s winters een hotspot voor overwinterende trekvogels. Cabañeros staat bekend om de diersoorten die hier met gemak te spoten zijn, van zwarte gieren en arenden tot herten, wilde zwijnen en reeën. Nog even een leuk souvenirtje inslaan? In Toledo koop je het lekkerste marsepein en in de wijnkelders van Valdepeñas proef je de trots van de regio.

De leukste festivals van Castilië-La Mancha

 • Internationaal klassiek theaterfestival van Almagro

  Nationale en internationale artiesten voeren je mee terug naar de Gouden Eeuw van Spanje: de 16de een 17de eeuw.

 • Corpus Christi van Toledo

  Alle straten van Toledo worden versierd voor het feest van Corpus Christi. een plechtige processie met als hoogtepunt de monstrans, een 16de-eeuws kunstwerk van zilver en goud dat wel 160 kilo weegt.

 • Paasweek van Cuenca

  In Cuenca wordt de ‘Semana Santa’ vol overgave gevierd. Bezoekers zijn welkom om alle festiviteiten bij te wonen. Mis vooral Paaszondag niet, dan wordt pas echt uitgepakt.

 • Jaarmarkt van Albacete

  De anders zo rustige provinciehoofdstad verandert tijdens de tien dagen durende Feria in het terrein van één groot gastronomisch feest. Er zijn ook stierengevechten en paardenshows. De jaarmarkt wordt hier al meer dan driehonderd jaar gevierd.

 • La Tamborrada

  Tijdens dit drumfestijn laten meer dan twintigduizend drummers met zwarte gewaden de straten van Hellín uit hun voegen barsten.