Kamperen in Castilië-León

Vakantie in Castilië-Léon

Onontdekte pareltjes in het hart van Spanje

Castilië-Léon staat bol van de hoogtepunten. De regio herbergt een paar van de belangrijkste culturele trekpleisters van heel Spanje en ook wandelaars kunnen hier hun lol op.

Schat zoeken in de stad

Aan leuke steden geen gebrek in Castilië-Léon: er zijn er maar liefst drie in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Segovia is een prachtige stad om doorheen te slenteren. Zowel Avila als Salamanca staan bekend om hun magnifieke kathedralen. Ook andere plaatsjes hebben zo hun schatten. Burgos bijvoorbeeld, de kathedraal hier is misschien wel de mooiste van heel Spanje. Nog zo’n must: de archeologische vindplaats van Atapuerca. Hier vind je de overblijfselen van een dorp van wel een miljoen jaar oud – de oudste sporen van een nederzetting in Europa.

Walhalla voor wandelaars

Liever de natuur in? Castilië-Léon telt wel 40 beschermde natuurgebieden. Het nationale park van de Picos de Europa is het bekendste, je kunt er prachtig wandelen langs bossen en uitzichtpunten. Zoek je wat minder uitdaging, dan is Las Médulas een aanrader. Dit is de grootste openlucht goudmijn die tijdens het Romeinse rijk werd uitgegraven, de rode pieken die boven het bos uitsteken vormen een heel bijzonder plaatje. Ook het reservaat Lago de Sanabria is een super bestemming voor wandelaars. Het meer van Sanabria – het grootste van het hele Iberisch schiereiland – ligt erg mooi, tussen de bergen en loofbossen.

De leukste stedentripjes van Castilië-Léon

 • Ommuurde stad Avila

  Avila staat bekend om de kathedraal, maar sla ook de stadsmuren niet over. Ze dateren uit de middeleeuwen. De mooiste stadspoort is de Puerta del Alcázar.

 • Plaza Mayor in Salamanca

  Ook Salamanca is meer dan zijn kathedraal: dit barokke plein is een van de mooiste van Spanje. Het plein vormt het hart van de stad, er is altijd wel iets te doen.

 • Verrassend Toledo

  In Toledo val je van de ene verbazing in de andere. Allerlei historische gebouwen hebben een bijzondere nieuwe functie gekregen. Wat dacht je van een discotheek in een kerk?

 • Paasweek in Burgos

  Maak Burgos eens heel anders mee en bezoek de stad tijdens Semana Santa. Processies, missen, héél veel muziek: echt een spektakel.

 • Alcázar van Segovia

  Castilië is niet voor niets afgeleid van het Spaanse woord voor kasteel: het stikt er hier van. In Segovia vind je een van de mooiste.