Kamperen aan de Costa Dorada

Vakantie aan de Costa Dorada

Kamperen aan de Gouden Kust

Brede, lange zandstranden, een azuurblauwe zee en een stralende zon. In het binnenland liggen wijnvelden, afgewisseld met kleine dorpjes. Tijdens een kampeervakantie aan de Costa Dorada bezoek je het beroemde Salou, lig je op het strand onder een stralende zon en maak je wandelingen door het mooie binnenland. In Costa Dorada kun je heerlijk aan zee kamperen. Bij het openen van je tent ’s ochtends zie je direct het water. 

Genieten aan zee

De Costa Dorada dankt zijn naam (Gouden Kust) aan de brede, goudkleurige zandstranden. Beroemde badplaatsen als Salou staan bekend om het bruisende uitgaansleven en zijn al jaren populair bij jongeren. Toch zijn er ook nog rustige plaatsen te vinden aan de Gouden Kust. Mont-Roig del Camp bijvoorbeeld. Deze plaats heeft een gezellig centrum en bovendien vind je hier ook meerdere campings. Ook het binnenland achter de Costa Dorada is erg mooi. Je kunt prachtige wandelingen maken door bergebieden en langs wijnvelden. In een klein, bijna verlaten dorpje maak je een stop en probeer je de lokale wijn, die hier altijd heerlijk smaakt. Ook voor kinderen is het genieten aan de Costa Dorada. De stranden zijn kindvriendelijk doordat de zandbanken vaak langzaam in zee aflopen. Een absoluut hoogtepunt voor kinderen is het enorme themapark PortAventura.

Barcelona

Bij een kampeervakantie aan de Costa Dorada mag een bezoek aan het beroemde Barcelona niet ontbreken. De op 1 na (Madrid) grootste stad van Spanje wordt jaarlijks door zo’n 7 miljoen mensen bezocht, en dat is natuurlijk niet zonder reden. Bewonder de prachtige bouwwerken van Antoni Gaudí en ga een middag winkelen in de winkelstraten van Barri Gòtic, in het oude centrum van de stad.

Bezienswaardigheden in Costa Dorada

  • Montserrat

    De Catalanen zeggen dat zij in deze berg ooit het beeld van de Maagd Maria in de heilige grot (Santa Cova) zagen. De berg wordt daarom als een spirituele plek gezien. Op de berg vind je kloosters en kapellen, waarvan sommige verlaten zijn. Als je de kabelbaan naar boven neemt, krijg je een prachtig uitzicht over de omgeving.

  • Tarragona

    Deze historische stad werd in 218 voor Christus gebouwd door de Romeinen. Vandaag de dag kom je in Tarragona overal sporen uit die tijd tegen. Zo zijn er oude stadswallen en het zeer indrukwekkende amfitheater, waar gladiatorengevechten werden gehouden.

  • PortAventura

    Dit grootste themapark van Spanje staat garant voor een fantastische dag voor het hele gezin. Er zijn veel leuke attracties en shows te zien. Zo staat hier de grootste achtbaan ter wereld (topsnelheid 134 kilometer per uur, wie durft?) en is er een spectaculair waterpark.