Kamperen in Galicië

Vakantie in Galicië

Het einde van de wereld zit vol verrassingen

Galicië is net een megaverpakking verrassingseieren. Natuurlijk, Santiago de Compostela is prachtig, maar er valt hier meer te ontdekken. Stranden en kliffen, kloosters en paleizen… het wordt nog moeilijk kiezen tussen al die uitstapjes.

Dagtochtjes te over

Ga je kamperen in Galicië, dan begint je vakantie al met een hele dosis voorpret. De machtige kathedraal van Santiago de Compostela staat vast op je verlanglijstje. Probeer ook wat andere mooie plekjes aan het nog altijd populaire pelgrimspad mee te pikken, zoals het 6de-eeuwse benedictijnenklooster in Samos. Houd je wel van cultuur en historie, plan dan een dagje in voor het mooie Ourense. Het bisschoppelijke paleis is nu een leuk archeologisch museum. De natuur is hier al net zo de moeite waard. Zo vind je hier overal ‘rias’, een soort fjorden, met natuurlijk overal strandjes. 

De mooiste stranden

Galicië is niet meteen de regio waar je als strandliefhebber aan denkt, maar je hebt het hier voor het uitzoeken. Er zijn wel 700 stranden, de één nog mooier dan de ander. Houd je van ongerept? Zet dan koers naar de prachtige stranden van de Costa de Morte, de ‘kust van de dood’, in het uiterste noordwesten. Een dramatische plek, er hier liggen heel wat scheepswrakken op de zeebodem. Vroeger dachten zeelieden dat dit het einde van de wereld was. Nergens is de zonsondergang mooier dan hier.

De mooiste tuinen en natuurgebieden

 • Reservaten van de Costa de Morte

  De complete 150 kilometer tellende kustlijn is beschermd en je vindt er pareltjes van natuurreservaten. Monte Pindo in Carnota bijvoorbeeld, met een waterval die van 40 meter hoogte in zee duikt.

 • Parque Nacional das Illas Atlánticas

  De Atlantische eilanden vormen één groot nationaal park. In het westen kijk je vanaf de kliffen uit over de oceaan, in het oosten strekken de zandstranden en duinen zich uit richting het vasteland.

 • Gargantas do Sil

  Lavendel en sinaasappelbomen: je zit hier vlak bij de Atlantische Oceaan, maar in het ravijn van Gargantas do Sil waan je je even in het Middellandse zeegebied.

 • Macizo Galaíco

  Het zuidelijk deel van het hoogland van Galicië wordt gevormd door gebergten, dichte bossen en gletsjermeren. Scandinavië in Spanje.

 • De botanische tuin van Lourizan

  Leuk om lekker rond te dwalen: landgoed Pazo de Lourizan met een botanische tuin en arboretum. De 15de-eeuwse boerderij – meer een palazzo – is ook een plaatje.